Kategoriarkiv: Varese

Dobbiamo inventare qualcosa … , sa Montemurro

- Dobbiamo inventare qualcosa per il mercato …, sa Vareses klubbdirektör Enzo Montemurro till mig när han i mitten av november ursäktande avslutade vårt möte och smet in till sin president två dörrar bort.

Varese var alltså tvungna att ”hitta på något (in)för transferfönstret”. Det blev ingen pukor-och-trumpeter-mercato som i januari ifjol, då ständigt utmanande Emanuel Rivas (Bari) och centertanken Pablo Granoche (Chievo Verona) anslöt. Men, det blev en habil mercato som kan räcka längre än den där pukor-och-trumpeter-mercaton från ifjol.

Varese släppte iväg sin vänsterkant till högsta serien – Enis Nadarevic (Genoa) och Fabrizio Grillo (Siena) – och lät även några truppspelare lämna. Klubben vid foten av det heliga berget Sacro Monte ersatte med fem spelare varav inte mindre än fyra går att se som ordinarie – offensiva mittfältaren Luca Scapuzzi (Man City), mittbacken Antonio Marino (klubblös), vänsterbacken Michele Franco (Padova), högerkantspringaren Ferreira Pinto (Atalanta) och kreatören-där-i-släptåg-på-försteanfallaren Juan Antonio (Hellas Verona).


Il fantasista argentino si presenta. Den argentinske kreatören presenterar sig.

Det hände saker vid sidan av planen också. Två napolitanare – Paolo Vitiello, advokat, och Raffaele Fabozzi, företagare i läderbranschen – tog plats på var sin sida om presidente Antonio Rosati. Habil spelarmercato och två napolitani som ägarsällskap till Neapel-ättade Rosati skall se till att Varese tar plats i play off för tredje säsongen i rad. Jag är övertygad om att man lyckas.

Framåt i banan är målskyttet, som inledningsvis klickade, igång igen och Scapuzzi och Juan Antonio ger geniet Neto Pereira avlastning i kölvattnet på enda renodlade anfallaren Osarimen Ebagua. Men, frågan är vad som händer bakåt. Det blev inget av med spelfördelaren Gaël Genevier (Juve Stabia) och ännu längre bak finns inte längre utomordentlige vänsterspringaren Grillo.

På mittfältet nöjer sig sportchef Milanese med två spelare på väg tillbaka från skada, Felipe och Nnamdi Oduamadi, och i backlinjen är det Franco istället för Grillo som gäller. I mitten på den bakre fyran har Magnus Troest inte alls hittat fjolårsformen och Moris Carrozzieri inte på något sätt levererat det som diesse Mauro Milanese hoppades när han i somras valde Carrozzieri framför Carloalberto Ludi (Novara). Men, det blev det inget av Troests hemvändande och för Moris lutar det åt rivet kontrakt. Det vill alltså till att nye mittbacken Marino och mittbacksduglige högerbacken Pucino täcker upp när någon av Troest och Angelo Rea går skadade.

En vid första anblicken low key-mercato, som inte alls är så low key när man tittar närmare, och förstärkning på ägarsidan. Det sker under Montemurros vakande ögon. Post Sean Sogliano är det han som rattar Varese. Montemurro håller sin president nöjd, bestämmer vem som skall träna och håller koll på att sportchef Milanese gör det han skall. Soglianos arv, ett i mångt och mycket omöjligt arv, är i goda händer. Det är ju i händerna på Montemurro …


Montemurro ger Castori fortsatt förtroende.

/Borell