Il Calcio al Corso #15 – Grande Mou

Serie A-snack på Caffetteria del Corso med titt på kommande omgång och analys av politiken, spelet och ryktena som är il calcio. Medverkar gör Kristian Borell, Henri Nekmouche (Milan), Alex Pintus (Roma) och Thomas Wilbacher (Fiorentina).

Du kan prenumerera på Il Calcio al Corso via RSS.

Missa inte eurosport.se:s lagbloggar för Serie A: Fiorentina, Roma, Lazio, Juventus och Inter.

Se programmet här:

DEL 1:

DEL 2:

DEL 3:

10 reaktion på “Il Calcio al Corso #15 – Grande Mou

 1. Hossein N.

  Vet att jag har tjatat om detta tusen gånger, men ändå; tycker det är lite fel att Övrebö framställs som den stora boven efter skandalen i München. Det var ju linjedomarens fel. Vissa påpekar att det är huvuddomaren som har sista ordet och det är sant, men i det läget är det svårt att förvänta sig att huvuddomaren ska vara så stensäker på offsiden från sin vinkel, när han dessutom måste kolla så att det inte upppstår någon straffsituation etc. Om linjedomaren inte höjer flaggan så är det ju det mest säkra att låta spelet fortgå. Men till och med Violafansen själva har nu genom slagord osv. sett till att det är Övrebö som går till historieböckerna som den stora idioten. Linjedomaren vet ingen vad han ens heter.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   Hossein,

   Dietrologia 1: DAG-ROGER NEBBEN. Börja i det lilla med linjemannen, men nysta sedan vidare/bakåt/uppåt och nå sanningen. Som skulle kunna vara Nebben=Övrebö=Platini. Italien=dietrologia, en sanning som inte bara skulle kunna vara utan är.

   Dietrologia 2: CaC#15 blev lite för långt och några minuter klipptes bort. Vad som fick stryka på foten? Nekmouches konstaterande att han skulle ta vilken Lecce-vänsterback som helst under de 10 senaste säsongerna (Colonello/Abbruzzese/Tonetto/Rullo/Mihoubi/Giuliatto/Antunes/Ariatti/Mazzotta/Mesbah) istället för Jankulovski. Ännu ett försök att tysta la bandiera del Salento. Men, det går inte …

   /Borell

   Svara
 2. Grande Juve

  Jag har skickat denna mail till Tyllander, Sladjan, viasatsport.se och Henrik Strömblad, Ingen av dom har svarat på mailet. Här kommer den i allafall, hoppas att du kan få fram svar!

  ”Hej!
  Har några punkter, Skulle vara väldigt tacksam ifall ni svarade på några.

  * ”Experterna” i studion är väldigt okunniga när det kommer till Serie A, speciellt Bosse Petterson. Inte Sladjan dock. Bosse är nog Unitedsupporter…

  * Per Tyllander, som var i Eurotalk förra veckan klagade på att TV4 inte gjorde ”bra TV” av matchen mellan Real Madrid och Atletico, då undrar jag, kallar du Roma – Inter för ”bra TV” när sändningen börjar 5 minuter innan matchstart och dessutom utan reklam för matchen tidigare!?

  *Är det verkligen så att en match mellan t.ex. Fulham – Tottenham drar fler tittare än exempelvis Fiorentina – Juventus här i Sverige?

  Sen skulle det varit kul om ni visade en Champions-klassiker en gång per vecka. Varför inte börja med Juventus – Real Madrid i dessa svåra stunder? :) och hoppas nu INTE ni köper rättigheterna till Serie A nästa säsong för jag är rädd att ni kommer lägga det åt sidan utan någon som helst studio eller inför-snack. Tycker inte alls ni är dåliga på något sätt, tvärtom, era Champions-sändningar är fantastiska men som sagt, är rädd att ni kommer lägga det åt sidan.

  Tack. ”

  Svara
 3. Hossein N.

  Åfan… Det var ju faktiskt ett av de snyggaste namnen jag hört på länge. Dag-Roger Nebben.

  Ang. konspirationstanken (eller ”dietrologican”) måste jag fråga mig varför Platini skulle vilja gynna tyskar på italienares bekostnad. I Italien vann han Ballon d’Or tre år i rad. Med landslaget formade han en av les bleus största lag någonsin, bara för att åka ur semin på straffar mot tyskar, och sen få uppleva samma sak – fast på mindre hjärtskärande vis – fyra år senare i Mexiko.

  Men hursomhelst borde man ju då snarare vända sig mot Platini, om man nu mest seger DAG-ROGER NEBBEN som en apparat använd av Platini via Övrebö.

  Måste för övrigt säga att CaC börjar bli allt bättre. Bättre tempo, mer rakt på de olika ämnena. Tydligare ramar, allt det där. Med eller utan diskussioner om klassen på Lecces vänsterbackar.

  Svara
 4. wilbacher

  Lecces vänsterbackar suger så otroligt mycket att Jankulowski känns som Maradona i en jämförelse.

  Lecce? Ma vaia vaaaiiiaaa!

  Svara
 5. wilbacher

  Tjena ”Grande Juve”,

  Tyvärr har jag ingen som helst kontakt med grabbarna på Viasat och min åsikt väger lika mycket som din. Jag önskar jag kunde hjälpa för jag hålle rmed om flera saker, men tyvärr i detta fallet.

  däremot kan jag hjälpa dig att byta lag! Säg till bara.

  Saluti
  Thomas

  PS. Hossein, håller med dig även om jag börjar bli jävligt trött på min egen nuna. DS.

  Svara
 6. Hossein N.

  ”PS. Hossein, håller med dig även om jag börjar bli jävligt trött på min egen nuna. DS.”

  Förstår iofs inte riktigt sambandet här som antyds med ett ‘även om’. Vi får väl inte se mer eller mindre av din nuna oavsett om du håller med eller inte?

  Noterar för övrigt, angående det som jag kommenterade för några veckor sen, att Fiorentinas sopighet har ökat då det nu enbart skiljer tre poäng ner till Cagliari i tabellen.

  Svara
 7. wilbacher

  Att programmet i min mening skulle må bra av en time out från ”out destra”. Jag tror det var det sambandet jag sökte.

  Faktum är att det är precis där jag mäter vår sopighet. Brödgänget (dubbel bemärkelse) från Sardegna bör man ha ett stort avstånd till. Cossu hit, Cossu dit.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>