Pozzo fa il prezzo o il pazzo? – 1 mercato, 2 registi venduti

Giampaolo Pozzo.

Udineses patron är så klok så klok. Nu har han under en och samma mercato sålt inte mindre än två registi. En mer tillbakadragen och en mer offensiv. Gaetano D’Agostino (Fiorentina) och Antinio Candreva (Parma).

Det går att argumentera för att Candrevas flytt bara berodde på att Parma gått in med mycket pengar efter att Daniele Galloppa blivit långtidsskadats. Jag köper inte den förklaringen. Udinese, och Pozzo, har tidigare haft svårt att bestämma sig för vad man skall göra av den Candreva man ägt. Och man har definitivt inte varit intresserade av att spela in Candreva i laget.

Fabio Larini (ex Ancona), Udineses nye sportchef, är en intressant pusselbit. Klubben har haft svårt att få styrsel på det sportsliga efter att Pierpaolo Marino lämnade klubben för sitt älskade Napoli sommaren 2004. Det är sex år sedan nu och Larini känns inte som mannen som skall få ordning på torpet. Under sin tid i Parma, Atalanta och Ancona har han inte visat något extra alls. Men, vem kan säga emot il fiuto del Pozzo?

Sportcheferna har kommit och gått. Det viktigaste är, såklart, att familjen Pozzo fortsätter att ratta sin klubb. Men, sportchefsturbulens är inget som leder till framgång. Sportchefsturbulens är droppen som till slut urholkar stenen i negativ bemärkelse.

Två av tre spelregissörer i klubben sålda? Det måste ju betyda att Gökhan Inler absolut inte flyttar på sig. Inget Napoli och inget Inter, som ju Sky Italia bollades upp som tänkbar Inler-destination sent under måndagskvällen.

/Borell

5 reaktion på “Pozzo fa il prezzo o il pazzo? – 1 mercato, 2 registi venduti

 1. Il Bagna

  Borell,

  Här och nu finns inga pengar. Vazquez fick sitta och vänta 6 timmar ensam i ett hotellrum medan hans och Belgranos representant kallt trots den långa flygturen och tidigare uppgörelsen fick veta att det inte fanns bankgarantier för 0,2 0,3 miljoner euro budet. Det finns alltså inte täckning för 200.000 euro pronto till en konkurrsförvaltad argentinsk klubb i andra divisionen. Så, det går inte argumentera för att vi satsat mycket pengar på Candreva. Åtminstone inte här och nu.

  Candreva är karaktärmässigt svag. En flytande offensiv centrocampista likt honom(defenitivt ingen regista) finns det inte plats för i Guidolins lagbyggen(omskolningen av Jimenez till regista är det senaste av flera exempel) som är uppbyggda på en fysisk stark centrallinje.

  Larini e Parmigiano och att han bytt upp sig till Udine förvånar även mig. Kanske än mer förvånar det mig att den andra direttore sportivo de Parma som är ute på äventyr gjort en så pricksäker mercato i Bergamo i sommar.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   Il Bagna,

   Pengar? Tjänster och gentjänster? Om det absolut inte finns pengar så är ju Candreva-dissen så absolut den bara kan bli. Vilket jag ju var inne på. Candreva är helt inte en spelare som Udinese och Pozzo tycker speciellt bra om. Dom bara råkar äga honom …

   Just det där karaktärsmässiga intresserar mig oerhört mycket. Och jag öppnar absolut för att Candreva kan ha un difetto caratteriale. Vi vet att Montolivo har det.

   Larini e Parmigiano? Meglio una parmigiana pugliese … Vi kan väl återkomma till den andre Parma-diessen. Pricksäker mercato är stora ord och antyder att du håller Zamagna högt. Mycket högt eller bara högt? Fa mi sapere …

   /Borell

   Svara
 2. wilbacher

  Om man sett Montolivos forvandling, varit med pa resan fran start, till den ledare och kompletta spelare han ar i dag maste man vara tokig om man skriver nagot liknande.

  Svara
 3. Il Bagna

  Borell,

  Nato a Parma. Ha giocato a Parma. Responsabile del settore giovanile 86-97 a Parma. Direttore sportivio 97-02 a Parma. Larini e Parmigano och var Stefanos sportsliga arm(chieda Blomqvist). Hade det inte varit för just Larini via Cerasini hade en annan Parmigiano, Mister Ancelotti återvänd till klubben 01. Mister var i kontakt med familjen Tanzi. Sacchi skulle bli ny spordirektör. Återförening på Colecchio nästan 15 år senare. Bara i nya roller den här gången. Ancelotti var klar innan mötet med Perugia i slutet av oktober när ultimatumet kom. Stolheten var för påtaglig hos Ancelotti vilket blev hans fall och lycka(Milan) på samma gång. Ancelotti krävde att vice presidenten Fulvio Cerasini och nämnde sportchefen Larini skulle lämna om han skulle tillträda. Männen som sommaren 98 hade avskedat just Ancelotti. Så blev såklart inte fallet där och då, för stoltare och framförallt starkare än Ancelotti i hirarkin i klubben var familjen Cerasini. Hans far Ernesto var president i klubben 76-90. Av förklariga skäl hade den då unge Stefano varken hjärta eller karaktär att avsätta Cerasini från sin post i klubben. Veckan senare skrev Ancelotti på, för Milan. Maesto Sacchi anslöt ändå något senare i en rådgivande roll till Luca Baraldi. Med Sacchi och Baraldi fanns det ingen plats för Larini som fick gå. Familjen Tanzi och Cerasini gled isär varandra efter detta och sonen Fulvio lämnade besviket klubben efter detta. Direttore Sportivio 97-02 a Parma och Ancelotti historien är bara en i raden av just historier bakom kulisserna som du kanske förstår.

  Ny responsabile del settore giovanile blev senare Zamagna för att sammankoppla de direttore sportivio de Parmigiani Larini e Zamagna. Parmalat. Ny direttore Sportivio. Ranieri i all ära med lånet av tidigare ungdomsspelaren Beppe Rossi som Zamagna ansvaret för tidigare blev räddningen. Salvezza. Sommaren efter lyste dock orutinen och okunskapen igenom både hos il presidente och Zamagna. Misslyckad ny jakt på Beppe. Kaoset runt De Melo. Köpet av Lucarelli. De mesta gick fel. Salvezzan, uppriktigheten, Morrone, Antonelli, och Mariga ljusglimtar i ett annars svårt och dåligt arbete. Tror vi avslutar Parmakopplingen där, innan B, för efterträdaren Berta förtjänar inte att nämnas alls egentligen.

  Efter en sejour i Rimini tycker jag Zamagna börjat använt familjen Percassis nya miljoner väl. Styrkebesked att behålla främst Tiribocchi och Padoin. Kloka rekryteringar i Basha, Carmona och Cittadella duon Ardemagni som jag tror kommer slå väl ut. Atalanta vinner B och Zamagnas framtid klarnar. Så efter säsongen, då vi fått våra svar, ganska högt.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>