Ultimo giorno del mercato – caccia al regista

Registi. Både arretrata och piu avanzata.

Jakten går. Cristian Ledesma (Lazio), Gökhan Inler (Udinese) och Diego Pérez (Monaco) skall få en klubbadress för 2010/11.

I förra veckan kom Cristian Ledesma till slut överens med Lazio. Och många trodde att det var frid och fröjd i casa Lazio. Så är det ju inte. En förlängning kan ju lika gärna innebära att du höjer försäljningspriset för spelaren i fråga.

I casa Lazio är det president Lotito som står för tänkandet ovan. Sportchef Igli Taré är bara med som bollplank och ständig motståndare i sin capos dagliga kortpartier på restaurangen i Parioli. Och det är inte så bara. Lotito insåg att Inter skulle bli tvungna att göra något innan mercaton stängde och visste att Inter tycker mycket om Ledesma (han var ju extremt nära för ett år sedan). Ledesma till Inter för 9 miljoner (sägs finnas klausul på det) och Matuzalem som mittfältsankare bakom den nye profeten, Hernanes (Sao Paolo)? Eller Lazio med på allvar i jakten på Monaco-Pérez? Vediamo.

Palermo är en annan klubb som är mycket intresserad av Ledesma. Delio Rossi har honom och ingen annan som förstaval som regissör för sitt mittfält och hoppas nu att sportchefen Walter Sabitini kan få loss argentinaren. Det behövs. Säsongens Palermo har i skrivande stund gamlingen Fabio Liverani som playmaker och är i stort behov av att förstärka laget på just denna position. Med Ledesma i laget tar Palermo ett kliv upp och utmanar definitivt om en CL-plats. Vediamo.

Jag ställer mig frågande till om det verkligen går att köpa Inler. Udinese har redan sålt Gaetano D’Agostino (Fiorentina) och igår Antonio Candreva (Parma). Visst, klubben höll emot när Juventus gick in och kände på om det var möjligt att få loss skyttekungen Antonio Di Natale och det ger klubben kredit hos supportrarna.

Tre sålda spelregissörer på en och samma mercato? Det vore sensationellt och ett inofficiellt världsrekord av Pozzo. Affärsmannen Pozzo. Notera och kom ihåg ”affärs” i affärsmannen, ok?

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>