Il primo gol fantasma – beviamoci su!

Seba Frey släppte inte bara in det snabbaste målet i årets Serie A, han var även inblandad i årets första gol/non gol-situation. Som alla tydligt kunde se på reprisbilderna, samt av bollbanan, var bollen aldrig inne, men för stackars Seba (som egentligen hade extrem flyt i situationen) blev det det en sällsynt kass start på säsongen. Som lite plåster på såren har San Seba tilldelats det mytomspunna, mycket prestigefyllda priset Premio Beviamoci su – vi dricker på det – som delas ut varje år till personer som haft extrem otur. Motiveringen ; ”Sebastien Frey har efter den olyckliga och mycket otursamma situationen som inte på något sätt kunde räddas av hans expertis och proffsighet förtjänat tröst”.

Priset, eller trösten, kommer att delas ut på festivalen Prima della vendemmia - före skörden – i Neima, Piemonte nu på lördag och består av inte mindre än 90 flaskor Dolcetto d´Alba, Barbera, Barbaresco och Moscato d´Asti.

Grattis Seba, eller vad man nu ska säga.

//Wilbacher

7 reaktion på “Il primo gol fantasma – beviamoci su!

 1. Il Bagna

  Reportern: – ”Vad tycker du om att göra på fritiden?”

  Seba: – ”Ingenting”

  Reportern: ”Absolut ingenting?”

  Seba: ”Nej, ingenting… eller jo, jag brukar mest ligga hemma och älska med min fru. Jag tycker om att ha sex med henne, sen tycker jag om mat också, sen har jag en son. Det räcker va?”

  Det räcker åtminstone varje gång för mig för inse hur mycket man saknar Seba på Colecchio…

  Svara
 2. settantasette

  Du som ser dig själv som en ultra, hur mäktigt är inte detta klipp? http://www.youtube.com/watch?v=O2Y-TaqvNdc

  Under Curva sud när Roma mötte Cesena. Hela första halvlek stod Romas ultras där och sjöng som en protest mot la tessera. Galet mäktigt!

  Ovunque tu sarai
  io non ti lascerò mai
  AS Roma dai vinci per noi!!!
  E battiamo le mani,
  noi da veri romani,
  e battiamo le mani,
  AS Roma olè,la la la là!!!

  Svara
 3. wilbacher

  Nja, det är inte riktigt så jag menat. Snarare att jag, som är en lugn stekare och aldrig på något sätt skulle kunna vara farlig mot till exempel en adrenalinstinn carabiniere, har ansetts som mer eller mindre farlig. Som alla andra ultras. I mitt fall handlade det om att följa laget 24/7, borta, hemma, sjunga, festa, ha roligt. Ultras-begreppet är roligt på det sättet. Lätt att sätta folk i fack.

  Därför är ni alla som läser mina amici ultras förstår du.

  Förutom våldet älskar jag allt med den italienska läktarkulturen, även un pò di casino. Ci vuole. Därför tycker jag också att den filmen du postade var grym, även om jag innerst inne inte gillar Roma.

  Svara
 4. settantasette

  Jaha, då förstår jag! Jag känner faktiskt exakt samma sak som du, även fast jag aldrig varit i närheten av att följa mitt kära Roma på plats som du följt Viola. Ännu ;)

  Hur tycker du att man ska lösa alla våldsproblem som finns utan att använda sig av la tessera? Det är en väldigt svår och komplex fråga då fotbollen lockar fram så otroligt många heta känslor, speciellt för Ultras. Italiensk fotboll behöver Ultras, de är en riktigt stor del av vår älskade Calcio.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>