Ultimo giorno del mercato – caccia difesa leccese

Dags för en kommentar om Lecce och den där matchen mot Milan.

Ni som ser det som händer på en fotbollsplan har noterade det. Inte att Milan i och med köpet av Ibra fått en energi som kan bära ända till guld. Jag talar såklart om hur Lecces tränare Luigi De Canio valde att ställa upp sitt försvar.

Donati-Ferrario-Sini-Giuliatto.

U19-landslagsmannen Giulio Donati (Inter) till höger, fine. Som vi på eurosport.se kunde avslöja förra veckan fanns det ju ett Lecce-bud på Mikael Lustig (Rosenborg) och en Lecce-nobb från både Lustig och Rosenborg. Man hade ju kunnat spela Souleymane Diamoutene, men Mali-landslagsmannen tillhör en tidigare regim och är därför på väg bort. Alltså inget konstigt med att Donati tar plats till höger.

Det är inte heller konstigt att De Canio låter fjolårssuccén Stefano Ferrario ta en av två platser i mittförsvaret eller att Alberto Giuliatto fick speltid i ett försök att locka någon klubb att köpa eller låna den skadebenägne vänsterbacken. Tyvärr skrämde Giuliattos insats iväg potentiella intressenter.

Det är däremot konstigt att Simone Sini (Roma) tog plats bredvid Ferrario i mittförsvaret. De Canio ville vänta med att spela en eller två av sina båda nyförvärv Tore Reginiussen (Schalke 04), norska A-landslagsman, och Gustavo (Vasco da Gama), rutinerad brassemittback. ”De har precis kommit hit och har inte lärt sig språket riktigt”, förklarade De Canio.

Så är det såklart inte. De Canio skickar en signal, spelar medvetet en sämre backlinje och hoppas att klubbledningen förstår att det fortfarande behövs förstärkningar. En högerback, absolut, och hemskt gärna också en Serie A-rutinerad mittback. De Canios signal gick fram. Serie A-orutinerade Andrea Rispoli (Brescia) blev klar igår men De Canio vill ha mer.

Rispoli har Pantaleo Corvinos son Romualdo som agent. Det är oerhört intressant eftersom det till synes rimmar illa med Lecces icke uttalade ambition att minska den tidigare sportchefen Pantaleo Corvinos inflytande i klubben. Å andra sidan kan man se det som att relationen Pantaleo-Lecce hålls intakt och på en minimal nivå. Tidigare i veckan släppte Lecce höger-/mittbacken Raffaele Schiavi (Vicenza). Schiavi har inte bara uppväxtorten Cava di Tirreni utanför Neapel gemensamt, utan också samma agent. Romualdo Corvino. Il rapporto Corvino-Lecce continua a essere ”interessante”.

Lecces backjakt går vidare. Stankevicius och Lustig rann ut i sanden och ärkerivalen Bari ser ut att gå segrande ur striden om Leandro Rinaudo (Bari). Fabiano ”Killer di Stiria” Santacroce (Napoli) är det senaste namnet i raden.


Det var då.

Santacroces karriär har stannat av helt och är en lämplig uppgift för De Canios utmärkta man-management-förmåga. Att plocka upp och få ut det bästa ur den enskilda individen. Utan att låta denna färdighet gå ut över förmågan att få gruppen att leverera. Det var dessa färdigheter som fick Lecce att vinna uppflyttning ett år för tidigt. Och det är dessa färdigheter som skall få Lecce att stanna kvar i högsta serien. Avanti De Cagnuson!

/Borell

6 reaktion på “Ultimo giorno del mercato – caccia difesa leccese

 1. Il Bagna

  Känner Lustig peronligen sedan barnsben. Han är Juventini ut i fingerspetsarna. Lecce rimmade inte lika lätt. Tyvärr. Men magen måste ha vridigt och vänt sig ett par gånger till ny nekad chans till Calcio. Detta trots utrullade mattor och 4-0 i baken.

  Rispoli är ett praktexemplar fysiskt. Dock är spelsinnet samt den taktiska skolningen inte ”här-och-nu-Ledesma” stark. Tyvärr.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   Il Bagna,

   Intressant Reginiussen-diss av Lustig. Det tänker ingen på. Det norska A-landslagets ordinarie mittback som backkollega var absolut inget som imponerade på den svenske landslagsmannen, som efter sin tid i norsk fotboll såklart är bekant med Reginiussen.

   Jag tycker såklart att Lustig gjorde fel när han valde att tacka nej till dubblad lön och spel i Lecce och Serie A. Han hade kommit till en av Italiens mest välskötta klubbar och han hade fått jobba i en lugn och ro som är svår att hitta någon annanstans. I alla fall i Italien. Och han hade kunnat ha De Canio som tränare. En alldeles utmärkt sådan.

   /Borell

   Svara
 2. ArDente

  Alla fine il Lecce acquista solo attaccanti…vad hände med i difensori?
  Di Michele och Chevanton känns mest som nödlösningi första fallet och moralisk i den andra.
  Till slut kom äntlgen ett gediget namn in, Jeda, från Cagliari, för ett par år sen en av seriens bästa seconde punte.

  Men Lecces försvar ser inget vidare ut eller, signor Borelli?
  Saluti da Stoccolma

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   ArDente,

   Jag håller med dig. Lecces försvar ser inte bra ut. Inte alls. Jag får lita på att De Cagnuson vet vad han gör och att han får truppen, inklusive backar, att överprestera lika mycket som man gjorde ifjol. Dock är Ferrario en hårt markerande mittback vi kommer att få höra mer om. Mycket mer.

   /Borell

   Svara
 3. Il Bagna

  Borell,

  Låter som reklam du vill skall vidarbefodras till nämnde spelare? Ett kallt Trondheim blir snart ett nytt uppvaknande och ”straff” nog.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   Il Bagna,

   Faktiskt. Det fanns en påtaglig känsla när vi på redaktionen pratade med Lustig och hans agent i samband med Lecces bud. La banda di Lustig hade, enligt mig, ingen som helst aning om vad Lecce vad för klubb. Italiensk, javisst. Men, sen då?

   /Borell

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>