Bom Bom Cesena – festa leccese rinviata

Ragazzi,

Nyss hemkommen från il bel paese, där Lecce, Otranto och Brindisi turades om att göra ryggen bättre.

Det blev ingen matematiskt säkrad uppflyttning till Serie A för Lecce mot Cesena och inte heller någon sorpasso från Corvia på listan över cannonieri leccesi promozione in Serie A.

Uppmärksamma läsare hade såklart redan noterat att sorpasson inte var möjlig efter att Corvia delat ut en armbåge (rött kort) på tilläggstid i bortamatchen mot Ascoli. Tre matchers avstängning och säsongen slut om inte straffet reduceras till två. Eller om Lecce tvingas till play-off …

Lecce började riktigt bra och tog ledningen genom Munari. För tidigt skulle det visa sig. Cesena stod upp och Lecce blev allt försiktigare, även om man var ytterst nära 2-0-ledning tre gånger om. Först lagkapten Giacomazzi, sedan Defendi och till sist en helt fri Marilungo.

Med kvarten kvar hände det som inte fick hända. Dominique Malonga tryckte upp ett skott i första krysset och kastade sig tre minuter senare fram på en hårt pressad frispark och tåade in 2-1 till gästerna.

Det var inte så Lecce skulle fira Serie A hemma på Via del Mare. Alla som kan sin calcio vet att den italienska regelboken gör att hjälp finns att få i den här typen av situationer. Domaren kommer att hitta den där straffen om nu inte Lecce på egen hand gör det där målet eller målen.

Domare Bergonzi di Genova behövde inte leta. Straffen på tilläggstid var solklar. Stor som ett hus. Stor som det där Cittadella som Fiorentina aldrig kommer att få uppleva. Marilungo satte pannan till inne i målområdet och bollen seglade mot bortre gaveln när Samp-lånet Volta fick undan bollen med armen. Inte bröstet. Inte överarmen nära bröstet. Underarmen. Bergonzi di Genova blåste inte. Den italienska regelboken gällde inte.

Tutti a Vicenza!

Ci sentiamo,

Kristian

ps. Alex, jag var där under pinjeträdet på kullen bakom La Chiesa della Madonna dell’Alto Mare i Otranto. De albanska bergen syntes inte där i horisonten på andra sidan vattnet … ds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>