Il Calcio al Corso #18 – Corvino, ritmo perduto

Kristian Borell och Thomas Wilbacher tröskar igenom säsongen som varit och avslutar med att konstatera att Inter vinner Champions League.

Du kan prenumerera på Il Calcio al Corso via RSS.

Kika även in på Caffetteria del Corsos hemsida.

Missa inte eurosport.se:s lagbloggar för Serie A: Fiorentina, Roma, Lazio, Juventus och Inter.

Se programmet här:

DEL 1:

DEL 2:

DEL 3:

16 reaktion på “Il Calcio al Corso #18 – Corvino, ritmo perduto

 1. elem

  Tack för ett fantastiskt program som är 100 ggr bättre än allt annat skräp som går på tv och internet.

  Svara
 2. Massimo Grande

  Ok, här har ni en kommentar: Helt klart det bästa fotbollssnacket ihop med Eurotalk. Så intressant att i program efter program sätta fokus på ”spelarna” bakom kulissen som ni alltid gör. Väldigt rätt och väldigt italienskt. Ser fram emot nästa säsong och jag skulle inte bli besviken om ni plockade in en gubbe till från SF. Peace

  //Massimo Grande

  Svara
 3. J88

  Alltid intressanta program med er eftersom ni är kunniga inom världens bästa liga och har bra åsikter. Gillar också att ni inte enbart snackar spelet på planen då fotboll är så mycket mer än bara spelet. Forza corson!

  PS. NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

  Svara
 4. Italia per sempre

  Jag skulle vara intressad av att höra vad som gäller för Ultras, Vad är de för reglar/lagar förutom den kända id:en. Har det blivit tillåtet att använda trummor igen? Har tyckt mej höra att de har använts vissa matcher. Främst när på San Siro, Marassi, och i Bari.

  Keep up the good work

  Svara
 5. Agge

  Mycket bra program som vanligt. Vore trevligt med lite mer snack om Serie B – nu när den serien är inne i ett avgörande skede.

  Svara
 6. Il Bagna

  Ser gärna att ni tar upp det stundande kaoset i Bergamo och den möjliga sagan i Cesena till nästa program. Kan Corso bekräfta att Il Presidente åkte till Seychellerna och Bisoli själv betalade bussresan till trasfertan mot Borells Lecce? Obetalade löner sedan december sägs det.

  Borell,

  Angelo klar för mitt Parma?

  Svara
 7. superbulle

  Utmärkt avsnitt igen, tack! Håller med Agge att lite mera om Serie B skulle vara intressant, nu när Serie A säsongen är över. Om jag kommer rätt ihåg så nämnde Borell i ett avsnitt att en möjlig orsak till Calciopoli var en maktkamp inom familjen Agnelli. Det skulle vara intressant att höra mera om denna teori. Skönt att se Torino klara för play-offs!

  Svara
 8. wilbacher

  Tack alla för beröm! Kändes som att vi behövde det för lite extra energi!

  Jag tar med mig allt ni skrivit till kommande vecka. Borell har ju varit i Vicenza i helgen och lär ha en hel del att rapportera. Fokus Serie B, iaf en del.

  Svara
 9. Bengt-

  Ragazzi, skoj att ni kör på över VM!

  Jag har två frågor,

  * Hur kommer nyöppnade calciopoli nu att hanteras när Inter tagit CL-titeln? Om man inte ville åtala Inter 2006 av anledning att Facchetti var sjuk, kommer man nu att kunna röra Nerazzuri när de står på toppen av Europa och räddar CL-platsen 2011 för Italien. Det var ju preskription inblandat, men kommer man ens ha kulor nog att ta den felaktiga ligatiteln ifrån dem?

  * Kommer Moratti att fortsätta satsa nu när han uppnått sitt mål? Man sa i CL-sändningen att Massimo pumpat in 10 miljarder svenska kronor i Inter (totalt, gissar jag, alltså över 15 år). Kommer Inter kunna fortsätta att spänna musklerna på mercaton för att hålla Milan och Juve bakom sig eller kommer Moratti att ta det lite lugnare nu?

  Svara
 10. bandiera del salento

  Ragazzi,

  Elem, Massimo Grande, J88, Italia per sempre, Agge, Il Bagna, Superbulle, Bengt … – underbart att ni gillar det vi gör. Jag utgår ifrån att en anledning till det är att ni vet att den som bara tittar på det som händer på planen aldrig kommer att förstå någonting om il calcio. Corson kommer alltid att diskutera det där spelet vid sidan av. Corson älskar det där spelet vid sidan av.

  Italia per sempre.
  Tesseran är ett kapitel för sig. Själv gillar jag inte alls att banderollerna numera måste lämnas in till lokala questuran innan de kan hängas upp på stadion. Lite grand som att Gazzetta dello Sports ägare FIAT, Tronchetti-Provera, Della Valle och Geronzi skulle läsa tidningen innan den trycktes. Fast det kanske dom gör … Wilbachers oantastliga rytmkänsla gör att det blir han som får reda ut trummorna.

  Agge.
  Serie B, il calcio vero. Inget CL och (oftast) inga världsstjärnor. Istället en tillvaro i en mindre fabrik i den stora fotbollsvärlden. En fabrik med en massa ångest och väldigt lite lycka. En fabrik med helvetet i Serie C (jag kallar den gärna det även i fortsättningen) på ena sidan och paradiset i Serie A på den andra. Corson kommer aldrig att glömma Serie B.

  Il Bagna.
  Att döma av Angelos beteende när Lecce fick 0-0 borta mot Vicenza i söndags är transfern given. Både matchtröja och byxor av när domare Rosetti blåste för full tid. Och det av en spelare som bedrivit någon slags vendetta mot klacken och t ex inte tackat den efter att man valde att kasta tillbaka lagkapten Giacomazzis tröja i bortamatchen mot Triestina i 6:e omgången.

  Cagliaris president Massimo Cellino är den som sett till att uppgifterna om bussresan pyntad av Bisoli, inga löner efter december och Seychellerna-resa kommit ut i media. Det behöver med andra ord inte vara sant utan handlar framförallt om att Bisoli är näste Cagliari-tränare. Vi kan väl kalla det för en markering från Cellinos sida inför den förhandling som komma skall …

  Superbulle.
  Vi skulle kunna och kommer att ägna ett helt program åt Juventus. Då dissekerar vi spelet bakom Calciopoli och vilka val (klubbdirektörer, sportchefer och tränare) som Juventus egentligen stod inför där och då. Ingen har, såklart, orkat med det i Sverige. Få har orkat med det i Italien.

  Bengt.
  Det blir svårare att göra något åt den där titeln nu när Inter gjort det man gjort för il calcio. Vet du förresten vem som satt på läktaren i Madrid inbjuden av gissa vem? Guido Rossi …

  Jag tror att Moratti kommer att köra på. Sonen Angelomario är dessutom under inkörning som vice president. Nästa tränarval blir hyperintressant. Nu när jag skriver detta har Mihajlovic just sagt upp sig i Catania och tackat supportrarna där i ett öppet brev. Själv är jag förtjust i möjligheten att Mister Hodgson, en man som jag vet att Massimo Moratti skattar oerhört högt, blir den som ersätter Mourinho.

  Ci vediamo,

  Borell

  Svara
 11. rosasvart

  Hej!

  Kan ni inte ta upp Palermos mercato.. Walter Sabatini verkar ha något riktigt intressant på gång i Rosanero. Pastore, Bertolo och Abel Hernandez är bara början :)

  Svara
 12. wilbacher

  Helt rätt rosasvart, vi har pratat alldeles för lite Palermo och Sabatini, sydamerika-experten. Italiens bästa öga för talanger? Possibile.

  Svara
 13. Italia per sempre

  Wilbacher kan du ge mej en utförlig redogörelse angående trummorna, eller får jag vackert vänta till något kommande Corso program?

  Libertà per Ultras

  Svara
 14. wilbacher

  Trummor, megafoner etc är förbjudet. Ytterligare ett steg som förbundet (regeringen) tog i sitt försök att förstöra fotbollen. Tutto qua. Den moderna fotbollen i Italien är ett skämt. Jag hoppas på lite balans.

  Sarkastiska banderoller, trummor, megafoner tvåpinnare etc etc ÄR den italienska fotbollen.

  No al calcio moderno! SKYfoso.

  Svara
 15. Italia per sempre

  Håller med fullständigt, det är de som gör den italienska fotbollen levande. Jag måste ha drömt eller vet e fan va jag hörde. Bara hoppas att förbundet kan ta sitt förnuft tillfånga innan det blir helt tomt i curvorna.

  Svara
 16. Hossein N.

  Bra avslutning. Det var första gången ni körde bortom bardisken där jag tror att det blir ett annat tempo som på något sätt påverkar diskussionerna till att bli lite mer korta och skrikiga, om man säger så.

  Förslag till ämnen att ta upp… Varför inte ta upp några av de rivaliteter mellan olika lag som är mindre bekant för de flesta, och förklara historien bakom dem?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>