Il Calcio al Corso #10 – Rabbia e stile

Serie A-snack på Caffetteria del Corso med titt på kommande omgång och analys av politiken, spelet och ryktena som är il calcio.

Idag har Henri Nekmouche (Milan) tagit semester, men Kristian Borell, Alex Pintus (Roma) och Thomas Wilbacher (Fiorentina) står där med sitt kaffe och snackar mål direkt på hörna, Mario Balotelli och läggmatcher.

Du kan prenumerera på Il Calcio al Corso via RSS.

Missa inte eurosport.se:s lagbloggar för Serie A: Fiorentina, Milan, Roma, Lazio, Juventus och Inter.

DEL 1:

DEL 2:

DEL 3:

3 reaktion på “Il Calcio al Corso #10 – Rabbia e stile

 1. GuldÄngeln

  Först ett grattis till Signore Borell för Lecces lokomotiv-liknande framfart i Serie B. Den resan hittar nog hem.

  Vad beträffar ”tittarfrågan”, så är den såväl intressant som svårbesvarad. Då undertecknad var på plats på Bessas trista betongbunker, där vanligen Braga framlider, så kunde man konstatera två saker; dels att både italienska journalister som fans sakligt och resignerat ”visste” att det skulle bli och att det sedemera blev en läggmatch. I grund och botten var ju också danskar och svenskar ”biscottis”. Ett RAI-team stod utanför svenskhotellet timmar innan match med en kakburk som illustration.
  Det intressanta var att italienarna inte var arga. Utan de konstarade bara att 2-2 var en helt naturlig konsekvens av omständigheterna.

  Efter matchen förstärktes dt argumentet av att flera danska supportar hade hört Gravesen ropa: ”låt han skjuta, låt han skjuta” , varpå Jonsom fick fritt läge för 2-2.

  De sista minutrarna gav en flashback från Västtyskland-Österrike ´82, flankerat av en nordisk förbrödring där ett enat stadion sjöng 2-2 allez, 2-2 allez osv…

  Men var det en läggmatch? Man skall aldrig underskatta det

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>