Derby i öknen (We need to start a girl riot)

Har ni hört det senaste om Romderbyt? Jo, den eviga staden har lyckats organisera VÄRLDENS MEST KOMPLICERADE BILJETTFÖRSÄLJNING!

Roma har skickat ut ett pdf-dokument på två fullskrivna sidor som förklarar de två olika faserna för försäljningen – två faser var för olika sektorer. Lazio är lite mer kortfattade.

Det mest anmärkningsvärda är väl det här: till Tevereläktaren kan bara säsongskortsinnehavare, barn under 14, äldre över 60 och kvinnor köpa biljetter.

Ja, ni läste rätt. Barn, kvinnor och gamla ska  fylla den största läktarsektionen.

Diskriminering, anyone?

På resten av stadion finns det olika förturer för de med säsongskort på olika sektioner, och i Romas fall för de som hade säsongskort förra året eftersom klubben på det viset har hittat ett sätt att komma förbi la tessera del tifoso. Det är detta som det behövs ett tvåsidigt pdf-dokument för att förklara.

Men annars kan vem som helst köpa biljett i kurvorna, distinti och på Monte Mario.

Särskilt Lazio har extremt få säsongskortsinnehavare den här säsongen, och bara 7 till 8 000 väntas just nu köpa biljett till Tevereläktaren. Det är mindre än hälften av kapaciteten på den läktare som är mitt framför tv-kamerorna.

Det kan enligt Repubblica innebära förluster för hemmalaget Lazio på en halv miljon euro.

Vår man Lotito är naturligtvis rasande.

/Malena

5 reaktion på “Derby i öknen (We need to start a girl riot)

 1. oscar.s.

  Den stora frågan är ju om Skeggia, nej förlåt!, Olimpia nu kommer få indragna förmåner för att hon misslyckats med att locka fler till stadion.

  Svara
 2. englund

  Tror du att beslutet kommer stå kvar eller kommer det att hävas att ingen annan kommer in ? blir ju lite trist att sitta på monte mario och se en nästan tom sektion framför sig i så fall…tror du romas curva blir full ?

  Svara
 3. Malena J

  Sorry, jag tror inte att beslutet kommer att hävas. Det är polisen som har bestämt detta, tillsammans med klubbarna som redan har försökt att få till så stora ändringar de kan.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>