Brescia-Napoli – ex dapertutto

Brescia-Napoli.

Till synes två helt skilda världar. Men, calcisticamente finns det hur många beröringspunkter som helst. Inte minst Napolis dåvarande klubbdirektör Pierpaolo Marinos köp av en trio Brescia-spelare – Marek Hamsik, Fabiano Santacroce och Daniele Mannini – säsongen 07/08. Hamsik innan säsongen och Santacroce och Mannini i januari.


Un De Laurentiis molto contento.

Marino handlade av Brescias dåvarande sportchef Gianluca Nani. Ni vet, han som är en utmärkt talent scout men inte så mycket mer. Eller snarare han som vet hur man sätter upp en utmärk organisation för scouting. I början av april i år såg Riccardo Bigon, Marinos efterträdare i Napoli, till att knyta Nanis gamla grupp till sig – Maurizio Micheli, Marco Zunino och Leonardo Mantovani.


Maurizio Micheli. Adesso a Castelvolturno.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>