Bologna – nuovi arrivi

Vilket lag håller du på? Med stor sannolikhet svarar du ett randigt lag från norra Italien eller ett huvudstadslag. Oavsett var i Världen du kommer ifrån. Det finns dock ett fåtal som av olika anledningar valt något av provinslagen. Personligen har jag Cecchi Gori´s våghalsiga toksatsning att tacka min ständigt växande passion för de liljebeprydda från Arno-dalen. För vissa räcker det med tröjfärgen.

En snabb analys av fotbollens utveckling under 2000-talet och en hastig blick in i pågående årtionde är nog för att förstå att de stora lagen tar en allt större del av kakan. Fans till mindre lag blir allt färre i takt med att gapet mellan galaktisk och vanligt dödlig blir större. Det är inte lätt för en ungdom att välja ett lag som till exempel Bologna som favoritlag. What is there to love? Viviano på linjen kanske sprätter till med en tv-räddning någon gång per match och flintskalliga Di Vaio får folk att undra om det är DEN Di Vaio när de läser DN´s resultatbörs vid frukostbordet. ”Ballt i så fall”. Men sen är det liksom stop.

En sak som då kan rädda klubbens drömmar om ett starkare varumärke och således fans på andra platser i Världen än i sin egen stad är en prägel av något slag. En ung brasse som med ett par överstegsfinter får jordklotet att stanna, en galning som jagar ner sina motståndare med sylvassa dobbar eller varför inte två unga nordbor som plötsligt samtidigt gör intåg i föreningen?

Inget är officiellt ännu, men efter att ”ha lagt pusslet” (Jensen-Wendt, Ekdal –Klette; här finns tillräckligt med stoff för att göra ryktena till sanningar), som Borell skulle ha sagt, verkar det inte sämre än att BÅDE Albin Ekdal och Oscar Wendt lämnar sina respektive klubbar för spel i la cittá grassa, fetstaden, tortellinins och la mortadella´s hemstad Bologna kommande säsong.

Alla Bologna-fans hemma i stugorna, bara för att sätta orden i mun på grabbarna på tv-sporten, bör jubla samtidigt som den sardiske self made–entrepenören, tillika nybliven President för i rossoblu, Sergio Porcedda kan göra vågen och räkna hem ett par fler fans i Europas nordligaste delar.

Vi på Corson byter inte lag, men vi tar likväl varandra i hand, kindpussas lite och ser fram emot att få se de både svenskarna på plan samtidigt när säsongen drar igång om en månad.

In culo alla ballena ragazzi!

//Wilbacher

2 reaktion på “Bologna – nuovi arrivi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>