Lady Malena, Henri, lo Spagnolo och jag.

Il Calcio. På riktigt.

Du har kunnat tittat på den tidigare här på Il Calcio al Corso. Nu kan du också läsa den. Il Quartetto del Corso tar sig an allt som har med il calcio att göra på samma sätt som Trio Nizza först gjorde stan och sedan tränade och spelade för sitt Grande Torino i slutet av 40-talet. Glimten i ögat. Intensiteten. Allvaret.

Il Calcio al Corso:s skrivande rosa är stark, mycket stark, och innehåller 3 av de personer jag helst pratar och skriver fotboll med:

- Lady Malena. Kvinnan bakom ”L’eco der core”, Roma-bloggen med det magiska språket, den geniala ”Ménez Update” och konstaterandet att ljuset i familjen Sensis nya hemstad är något alldeles speciellt. Det där sista gör henne till romanista. För det är ju framförallt Romas supportrar och inte laziali som om och om igen talar om det där ljuset och den där solen över den eviga staden.

- Henri Nekmouche. Milanistan som dissekerar sitt Milan och som tillsammans med Arrigo Sacchi ber omvärlden att försöka förstå vad il Cavaliere håller på med. Trots att Silvio inte är lika het som när han tog över klubben 1986. Eller kanske är han lika het fast på andra grejor?

- Thomas ”lo Spagnolo” Wilbacher. Österrikeättad fiorentino doc med en suverän insikt i allt som rör fotbollen i il bel paese. Som fiorentino förvaltar Wilbacher i dagsläget sportchefen Pantaleo Corvino, bloggens kanske största favorit. IC-jakt med Corvino på Balkan kommer att vara ett återkommande tema i bloggen.

Ni som tittat på Il Calcio al Corso eller läst Malena, Wilbacher eller Nekmouche vet vad det kommer att handla om.

Ni läsare har fått en blogg som påpekar för Lillo Foti (Reggina) att han tillsammans med Silvio Berlusconi (Milan) och Giampaolo Pozzo (Udinese) utgör classe di ’86, de presidenter som tog över sina klubbar 1986,  och som får nämnde Foti att le nöjt. I alla fall med ögonen.

Ni läsare har fått en blogg som bryr sig om och tolkar vad det innebär att Gianluca Petrachi, en annan av Corsons favoriter, utsett Matteo Lauriola (Manfredonia) som ny chef för osservatori i Torino.

Ni läsare har fått en blogg som på vägen till Lecces träningsplan i Calimera svänger förbi Vèrnole, tar en kaffe vid piazzan och tittar på huset som en gång innehöll den skoaffär på vars kontor Corvino började sin karriär som sportchef.

Ni läsare har fått en blogg som analyserar vad som händer med Bologna under nye presidenten Sergio Porcedda. Och som vet att det är helt nödvändigt att titta på dennes misslyckade försök att lägga vantarna på Cagliari och hans val av Carmine Longo som l’uomo mercato för att ens ha möjlighet att gå i land med uppgiften.

Ni läsare har fått en blogg där vi är ense i kärleken till il calcio, men också oense om mycket. Framför allt om Cesare Prandelli (ex Lecce, Roma och Fiorentina), nybliven italiensk ct som kommer att upprepa Roberto Donadonis bedrifter på samma post. O Dio!

Vi syns och hörs

/Borell

2 reaktion på “Lady Malena, Henri, lo Spagnolo och jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>