14 reaktion på “Dagens rubrik

 1. GunnarGren

  Då jag min italienska är obefintlig vore det kul med översättningar när ni lägger upp texter på italienska. Saknar även Wilbachers ”anledningar till att älska Calcion”.

  Väl mött!

  Svara
 2. Hossein N.

  Är besviken att det substansfattiga begreppet tydligen är så pass utbrett även i Italien att en sån som SexyZarate använder det. Känns 100% angloamerikanskt.

  Svara
 3. Malena J

  Han sa det iofs i en argentinsk intervju men italienarna älskar ju uttryck på engelska oavsett substans och använder dem superofta! Ta till exempel hur de kallar allting för ”Day”. Annette Kullenberg skrev väldigt roligt om detta en gång minns jag, apropå språkbruket Vogue Italia. Som är en underbar tidning.

  Svara
 4. Hossein N.

  Mm, har märkt det, fast tidigare har jag mest sett ord/begrepp utan djupare innebörd, yrkesbeteckningar, servicegrejer och skit. Sen är det lika illa med Argentina. Latinska länder ska hålla den kulturella nivån högt som de TYP alltid har gjort.

  Svara
 5. Malena J

  En av de mest centrala politiska diskussionerna i Italien just nu handlar ju om ”privacy”, så jag tror begreppen finns på alla plan.

  Samtidigt som Diego della Valle vill renovera det eftersatta Colosseum för att försvara sitt favoritbegrepp ”Made in Italy”. Det är väl ungefär på den nivån man värnar om det gamla Europa i Italien.

  Svara
 6. Malena J

  Jag vet inte, det finns en hel fråga om vad det offentligas resurser går till och hur mycket som kulturen får bakom. (Studenterna är ute på gatorna och demonstrerar om detta.) Men det är hur som helst fantastiskt att tala om Colosseum som ”made in Italy”

  Svara
 7. Hossein N.

  Vad är det som du tycker är så galet med C = Made in Italy? Folk brukar väl prata så om allt som har hänt inom landets gränser oavsett när och hur? Det här är ingen retorisk fråga. Det är ju töntigt och på många sätt inte helt sant, men… Ja.

  Svara
 8. Malena J

  Made in Italy är ju nån slags begrepp för italiensk 1900-(2000?-)tals-designprodukter. (Som numera urvattnas ganska mycket eftersom tillverkningen flyttas utomlands.) Varken industridesign eller Italien fanns när Colosseum byggdes men mest känns väl grejen som ett led i att hela Italien håller på att bli ett nöjesfält, kanske.

  Svara
 9. Hossein N.

  Mm, det där med exploateringen av Colosseum och andra antika symboler är något som många olika aktörer i Italien sysslar med. Både nationellt och lokalt…

  Svara
 10. Hossein N.

  i TOLD YOU, homeboy, can’t work this. Jag kommer i framtiden att dela upp mina längre inlägg på flera små. Tråkigt men bättre än mängdcensur.

  Svara
 11. Malena J

  Jag blev otroligt imponerad av att de ockuperade bland annat Colosseum häromveckan. Bellissimo! Jag vet inte exakt varför, men bara tanken på att man kan ockupera Colosseum säger liksom någonting om att det finns någonting speciellt i Italien, som är värt att försvara eller nåt.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>