Les Princes De La Ville

I våras var rapgruppen 113 på Olympiastadion i Rom för att se Roma spela mot Udinese – och för att heja fram en speciell spelare: han med nummer 94, Jérémy Ménez. Medlemmarna i 113 kommer från samma ställe som Jerry, Vitry, en av Paris fattiga förorter. I en väldigt söt scen i en intervju från för några år sedan kan man se Jérémy välja deras största hit ”Tonton du Bled” som sin favoritlåt, och recitera en del av texten. Den del som nämner fotboll.  (”Nombreux comme une équipe de foot.”)

På 113:s nya skiva finns en rad om Jérémy, vilket gör hans memorerade text än mer rörande. “J’porte le numéro neuf quatre comme Jérémy Ménez”, jag bär nummer 94 som Jérémy Ménez.

Är det inte fint, hur Jérémy har blivit en idol för sina egna gamla idoler.

Frågan är om han har slagit igenom lika mycket hos ungarna i Vitry. I julhelgen var Jerry, medlemmarna i 113 och PSG-spelaren Florian Makhedjouf på en fritidsgård i Vitry och delade ut julklappar i form av tröjor med nummer 94 på och 113:s nya album.

Jérémy förklarar i Le Parisien varför han har nummer 94 på tröjan, numret på det departement där Vitry ligger.

– Jag glömmer inte varifrån jag kommer. När föräldrar kommer och säger tack till en, som i tisdags i Vitry, är det roligt.

Musikerna bor ju fortfarande kvar, men Jérémy var lite svårare för Vitryborna att känna igen. En kille, Hakim, var skeptisk.

– Han där, med mössan, det är en italienare tror jag, en anfallare.

/Malena

2 reaktion på “Les Princes De La Ville

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>