Mamma mia quanta roba! – De Cagnuson avanza il Lecce

Det osannolika händer. ”Speciale Calciomercato” på Sportitalia igår kväll och all italiensk mercato-media idag. Lecce beskrivs som ”grande protagonista nelle ultime ore di calciomercato” och är i färd med att plocka den ena utländska spelaren efter den andra ner till Salento. Forumen jublar på ett sätt som jag inte sett sedan jag började följa US Lecce på andra sidan millenieskiftet.

Först brassemittbacken Gustavo (Vasco da Gama), sedan norske mittresen Tore Reginiussen (Schalke 04) och försvaret på plats. I alla fall numerärt. Nu målfarlige offensive mittfältaren Ignacio Piatti (Independiente), bereste vänsterspringaren Vicente Sánchez (Schalke 04) och pånyttfödde frisparksspecialisten Carlos Grossmüller (Danubio). Och nytt hopp för ett mittfält i behov av offensiv kvalitet.

En genial mercato i smyg signerad av allenatore-manager Luigi De Canio, som tvingats utomlands efter att Italiens sportchefer låter Lecce betala priset för att man valt att inte ha just någon sportchef i sin organigramma? Eller en mercato fylld med Papa Waigosar som gör sportchefsrollen nödvändig att besätta? Forumen tror på De Canio. Eller De Cagnuson. Matera-sonen är ju allenatore-manager, både tränare och sportchef, precis som Sir Alex Ferguson och det bör uppmärksammas. Ecco De Cagnuson.

Vi syns och hörs

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>