Pronti? Via!

På fel sida Årstaviken jublar Borellito över de – av texten att döma – smått fantastiska nyförvärven hans Firenze del Sud och De Cagnuson nyss rott i hamn. Ett sällan skådat upplägg rör sig i slow motion mot min hänsynslösa replik, men eftersom detta är en alldeles speciell dag låter jag bollen passera och poängen gå förlorad. Men bara för denna gång.

Det är en speciell dag främst för att jag gillar det här bloggprojektet. Jag är nyfiken på Borells bloggande. Han är il catenaccio personifierad och hur kan man inte älska en sådan person.

När det gäller Malena finns ingen nyfikenhet. För er som inte läst eller hört av henne tidigare kan jag bara gratulera. Malena är den enda svenska journalist som på riktigt skulle platsa i redaktionen på en italiensk sporttidning. Jag missar aldrig en text av henne.

Henrione, Henrione. Vi är båda ”nati all´ombra di SvenskaFans” som Dante själv skulle uttryckt sig. Henri som skolats av professorerna på Bocconi är en frisk, ung finsk-arabisk-svensk-noogle-fläkt i catenaccions vagga. En kontrast mot Borell lika nödvändig som intressant.

Det ska bli kul det här. Mycket kul.

A presto Svezia del calcio.

//Wilbacher

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>