På andra sidan stan

På andra sidan stan (läs Turin) är det desto mer entusiasm.

Konstigt med tanke på hur missnöjda Toros supportrar är med presidente Urbano Cairo. Men, nu slår han till. Hans diesse slår till när il patron äntligen öppnar plånboken. Ingen ”mercatino invernale”, utan istället in med Budel (Brescia), Antenucci (Catania) och Gabionetta (Hortolandia) och riktigt skön mercato. Cairo är också tydlig med att det inte blir något av med försäljningen av Antonio Ogbonna till Napoli.

Denna sköna mercato är tänkt att ta sjätteplacerade Torino till en ny skön värld högre upp i tabellen. Att byta spelsystem från 4-2-3-1 till 4-3-1-2 är en viktig del på väg mot denna nya, sköna värld. Mister Lerda älskar sitt 4-2-3-1, men får det inte att fungera i Torino. Kreativiteten har varit för liten på det centrala mittfältet, kantspelet har aldrig tagit fart på allvar och den ensamma anfallaren har varit för ensam.

Nu tar rutinerade Budel plats mellan tuffa duon De Vezze-De Feudis och Sgrigna och Gasbarroni fightas om platsen i släptåg på nya anfallsduon Antenucci-Bianchi.

Lerdas nya Torino debuterar borta mot Crotone. En svår match med rejäl extra krydda. Inte bara råkurret om Gabionetta, utan också det faktum att Crotone ifjol var i händerna på just Mister Lerda.

Jag tror på det nya Torino, en klubb med ett lag som nu känns välkomponerat. Det blir så när man överlåter det fotbollsmässiga till en diesse som kan sitt jobb och som är mogen för den klubb han är satt att sköta. Det ser alltså bättre ut på den vinröda sidan av stan än på den vit-svarta …

Nu stream och Crotone-Torino. Ci sentiamo …

/Borell

4 reaktion på “På andra sidan stan

 1. Agge

  Jag gillar verkligen att CaC lägger stort fokus på Serie B. Mycket bra!

  Såg några ljusglimtar i dagens match. En var att Bianchi-Antenucci kommer att bli en farlig och fruktad anfallsduo.

  Svara
 2. wilbacher

  Jag vet inte om jag tycker att det ser så mycket bättre ut i vinröda Turin. Man kommer att få det extremt svårt att a sig till Serie A. Ett mål som fansen kräver minst lika mycket som de svart-vita kräver CL. I den fighten leder i min värld Juventus. Samt att Juve får en ny arena i sommar…säga vad man vill, men i Italien är man först. Det kommer att bli viktigt.

  Sätt Juve i Moggis händer igen och Italien kommer att ta tillbaka tronen som världens fotbollsland no 1.

  Svara
 3. Joel_Toro

  Anfallsspelet kändes helt klart mer rörligt och fantasirikt med den nya taktiken och två anfallare. För mig känns nu våren som en lång transportsträcka till playoffen. 12 poängen upp till Atalanta och Siena är för många.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>