@BorucOfficial

Twitter har blivit populärt även bland fotbollsspelare. Jag har de senaste månaderna lärt mig att engelsktwittrande Giuseppe Rossi gillar NFL och ”naps” runt 4 på eftermiddagen. Man får också ett intryck av att han verkligen trivs där han är.

En annan som uppenbarligen stormtrivs med tillvaron är Zlatan Ibrahimovic som på riktigt kass engelska berättar för sina fans om hur bra Milan är. Det är så kasst skrivet att jag fortfarande är tveksam till att det faktiskt är Zlatans officiella twitter.

En annan stjärna till twittrare är Fiorentinas polska målvakt Artur Boruc, som dock twittrar genom en vän som även sköter hans hemsida. Som twitterbild har han valt en legendarisk pose där han sexigt halvliggande mot en vägg suger i sig ett bloss cigg. Häromdagen twittrade han en bekräftelse till alla undrande fans: ”Yes I smoke. No big deal”. Undrar vad Cavasin skulle ha tyckt om det…

// @Wilbacher

10 reaktion på “@BorucOfficial

 1. wilbacher

  Helt sjukt hur jag kan missa ett inlägg. Uppdaterar och kollar ilCaC 4000 ggr dagligen…

  Aja, jag fortsätter att tro att @ZlatanOfficial är den riktige Z.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   wilbacher,

   Och vi pratas/sms:as/träffas typ 10 000 gånger per dag. Wilbacher il stakanovista del CaC …

   /Borell

   Svara
 2. Hossein N.

  Det är en artikel, inte ett blogginlägg. Därav att jag missade den också. Man kan ju tycka att ”stackarn” som råkat lura Italiens största sporttidning redan i namnet antydde att det hela skulle tas med en nypa salt, men tydligen har italienarna så låga tankar om Z. att de tror att han skulle seriöst kommunicera med the public under ”the real Zlatan”.

  Svara
 3. ZengaBoy

  Med tanke på hur Z’as Italienska har utvecklats under typ 5-6 år i landet så kan man kanske ana att engelskan inte håller en så värst mycket högre nivå.

  Svara
 4. Hossein N.

  Språket är lite vad man gör det till. Det är skillnad att vistas 5-6 år i Italien som student eller nåt, och att komma dit med en svensk fru för att under några år vinna så många fotbollsmatcher som möjligt. Han umgås med andra fixstjärnor och kändisar i en exklusiv miljö där han inte behöver prata fulländad italienska, han tittar antagligen inte så mycket på italiensk TV och lär inte läsa italienska tidningar särskilt mycket. Han började göra sig förstådd på italienska efter ett par år och det räcker väl? Om han nu inte bryr sig om att få en klapp på huvudet för att han är så ”duktig” som talar bra italienska, då är det naturligt att det är lite knackigt.

  Svara
 5. ZengaBoy

  Nej han behöver såklart inte lära sig mer än att han tar sig igenom intervjuerna efter matcherna på ett begripligt sätt. Men i en språknörd som mig så rycker det till varje gång han gör fel i grammatiken. ;)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>