Ménez update (Ici c’est Paris!)

Aha, nu när jag skriver på ett nytt ställe får jag plötsligt tillfälle att förklara varför jag tycker så mycket om Jérémy Ménez, il francesino fantasista con gli occhi tristi. Såhär:

Han är blyg. (Precis som de två största kaptenerna i Romas historia: Agostino Di Bartolomei och Francesco Totti.)

Han har talang men kämpar för att kunna uttrycka den.

Han gillar fransk rap.

Han är snabb.

Han har numret på den parisiska banlieu som han kommer från på sin tröja, och kombinationen av cool, fransk förortsunge och det bonniga Roma är oemotståndlig.

Han kan slå magiska passningar. (Jag vet att han har ett särskilt sätt att dribbla också, som att han liksom snubblar rakt igenom motståndaren, men det är alltid passningarna som får mig på fall.)

Och samtidigt som han är blyg så kan han perfekt personifiera Marracachs textrad som min favoritbloggare (obs: förutom Thomas Wilbacher, då) Oscar citerade förra året när Jérémy stal showen på Paolo Maldinis avskedskalas på San Siro: ”mettimi T.I. e leva i Coldplay”. (Stäng av Coldplay, betyder det.)

Alla i Roma pratar nu om Adriano, men om man känner efter lite bättre förstår man ju att årets Roma är röd-vitt-blått, française. Just nu är laget till exempel i Jérémy Ménez hemstad för att spela den mycket kamratliga turneringen Tournoi de Paris på Parc des Princes (när Roma mötte Bordeaux igår kom vår gamle ex Ludovic Giuly som numera spelar i PSG och satte sig på den gulröda bänken).

Avspark Paris Saint-Germain FC vs AS Rome är 19.00 ikväll. Igår mot Bordeaux (1–1, Lorìa orsakade en straff, SÄLJ HONOM NU INNAN DET ÄR FÖR SENT) lät inte Mister en enda ordinarie startspelare vara med, men idag får vi säkert se vår Geremia, som enligt Ranieri kan göra allt på fotbollsplan. ”Ménez är Ménez”, som han sa häromveckan.

I Paris har det avslöjats att Ménez och Mexès redan har blivit för-kallade till Laurent Blancs nya, franska landslag, som officiellt tas ut den 5 augusti. Som romanista kan man ju därför helt strunta i Thomas och Kristians bråk om Prandelli och istället ägna sig åt les bleus, där det verkligen är revolution på gång. Inte en enda av VM-spelarna kommer att få vara med, vilket såklart öppnar upp för att gulrött ska dominera Frankrike i framtiden.

/Mlle Malena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>