35 reaktion på “Il Calcio al Corso #59 – Milantröjor, med eller utan nummer?

 1. dnns

  Tomas, är det så att du hoppas på Aquilani för att slippa tänka på att din kapten kanske lämnar skutan till sommaren, och kanske för juve? Jag menar, den övergången har ju skett förr..

  Svara
 2. R.Ekwall

  Mycket bra program. Intressanta ämnen as usual. Däremot tycker jag att den romantiserade bild ni har av Inters vinst mot Bayern är helt uppåt väggarna fel. Jag ser det som att Inter var högst mediokra (dock med en sylvass Eto’o och en riktigt bra Ranocchia). Bayern fullkomligt VASKAR bort en kvartsfinal. Sen säger jag inte att Bayern förtjänar att gå vidare heller. Missar man så många chanser kan man inte vänta sig att gå vidare. Men ni kan inte säga att Inter var I NÄRHETEN av Bayern spelmässigt.

  Svara
 3. Hossein N.

  Sett över två matcher gjorde Bayern tre mål, varav två på en målvaktstavla och en på en ”olycka” där en stoppad boll blev till en styrd passning. Inter gjorde tre mål som alla tillkom på konstruktiva anfall. Där blir det svårt att tala om att Inter hade tur. Beror på hur man vinklar det. Sista 45 drog Inter ner tempot i en match där Bayern med hemmafavör och allt hade mer att vinna på det. Leonardo eller inte, det var lite italienskt, trots allt. Möjligt att Inter fick lite för mycket cred i dagens program, men att säga att de inte var i närheten av Bayern vore att ge Bayern än mer oproportionerlig cred.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   R. Ekwall,

   Romantik, ja! Inter högst mediokra, nej! Har vi tittat på samma match? Dessutom, vadå VASKAR? Det är ett ord som inte hör hemma i il CaC, ok? Ge bort är ok. Och det är, tyvärr, ofta Lecce som ger bort saker och ting. Typ poäng …

   dnns,

   Wilbacher vill egentligen ha Vives, så att de blir lite jävlar anamma på det där mittfältet. Grinta, ok?

   Malena J,

   Piccolo così?

   OdysseusToro a k a OdysseusMagnaGraecia,

   Visst är det gott? Som en ouozo med två isbitar …

   Svara
 4. R.Ekwall

  Ok, tittade igenom chanser igen och jag får väl hålla med om att jag överdrev en aning. Men jag håller fast vid min ståndpunkt. Vaska? Ja,ok, ge bort då. Vad tror ni om Júlio Césars nysåpade händer då? Något som kommer fortsätta? Robben verkar vara lite av en nemesis för JC, och då i synnerhet hans invikning skott. Får vi kanske se mer av ifall Robben drar på sig röd-svart till sommaren.

  Svara
 5. wilbacher

  Vaskar hör hemma i min del av il CaC. Tranquillo Ekwall, Borell och förnyelser går ju inte direkt hand i hand.

  Behrami har fört in grintan som saknades. Corvino i ett nötskal. Grandissimo!

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   wilbacher och dnns,

   ”Sträva bakåt”och det ”alltid och jämnt”. Ni har så rätt så. Ni förstår väl att era klokskaper blir ”man bygger ett lag bakifrån” …?

   /Borell

   Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   dnns,

   Papadopulo, inte De Canio. Papadopulo, inte Beretta. Salento var ju en gång terra greca, ok?

   Sen kan vi ju alltid gå in på att Lecce aldrig hade åkt ur 08/09 om man hade låtit Il Papa sitta kvar. Det är dock en diskussion för mig att ta med dåvarande sportchefen Angelozzi och äldste sonen Rico i ägarfamiljen Semeraro …

   /Borell

   Svara
 6. Il Bagna

  Il Bagna är alltid chef. Misstron till kollegan Leonardi har inte minskat sedan denna dribblat bort Guidolin. ”AIK är ett bindgalet rövargäng till fotbollslag” hette det i en krönika i Sportbladet av Simon Bank 26 okt 2009. Parallellerna till dagens Parma med motsatsen av de då sportsliga framgångarna, det hierarkiska systemet och Leonardis relation till sitt ex Juve är slående. Vilsna själar både på och utanför plan med förhoppning att vända sin karriär på rätsida tillsammans med en lika vilsen klubbledning.

  Analysen är att vi inte inte haft ett lika talangfullt lag sedan Prandellis tidigare dagar. Verkligheten är en annan. Marino kan inte ena laget och situationen är så kaotisk att Ghirardi slängt ut sitt vaga Lega Calcio kort och försökt förflytta pressen mot domarkåren. Patetiskt om något när vi ändå pratar hierarkier.

  Veckans säkraste tecken är krysset mellan gemellaggio Parma – Samp och Ghirardi – Garrone. Allt annat är en praktsensation.

  Svara
 7. dnns

  När ska Montella förstå att varje skott mot Doni är ett mål?

  Jag blir extremt besviken om han spelar nästa match.

  Men helvete vad lik han är Fox Mulder

  Svara
 8. OdysseusToro

  En ouzo med två kalla blir det i samband med nästa Corso, det passar sig liksom tidsmässigt på dygnet också, ”siestan”. Från Ouzo, mellanlandning jenka (anissmaken), till spelet Jenga, jag tycker Romaspelarna faller som jengaklossar. Särskilt efter idag, John Arne?
  http://orgoglioboreale.bloggproffs.se/

  Svara
 9. ZengaBoy

  Fuori Papadopoulo, rientra Lerda. Efter 11 dagar. Forza långsiktigt tänkande!

  dnns: Doni lik Dave Duchovny? Att slänga på den ”lika som bär”-högen med bl.a. Totti-Charlie Sheen, Taddei-Willem Dafoe och Cassano-Val Kilmer.
  Finns det fler look-a-likes?

  Svara
 10. dnns

  Zengaboy, just Fox faktiskt.. Inte bara till utseendet.. Precis som Fox så är det ingen som riktigt vet vad Doni håller på med, och, precis som Fox, får han aldrig fram några vidare resultat..

  Svara
 11. ZengaBoy

  dnns: Mig veterligen så odlade aldrig ”Spooky” Mulder någon skäggstubb! Dock hade han helskägg i en av filmerna, men jag fattar liknelsen. Hehe :)

  Svara
 12. vickevireboyboy

  Vilken lycka! Hittade denna bloggen av en slump via ett Youtubeklipp med Glenn Hysén och Torbjörn Nilsson. Alltid lika underhållande med Borell och hans ständigt konservativa fotbollssyn.

  Till LookAlike-diskussionen nedan skulle jag vilja påstå att Taddei är mer lik Gary Cole än Kevin Bacon eller Willem Defoe. Vill också tillägga att Abbiati är sjukt lik Uncle Fester från The Adams Family, men den är ju en klassiker.

  /VW http://www.bollochpuck.se

  Svara
 13. mathiaskrusell

  Önskemål!

  Efter att ha hört Felicetti i måndags säga att Balotelli är den enda som kan axla offensiv ledarroll i gli azzuri-tröjan efter totti och del piero så vill man ju höra en seriös diskussion om detta stämmer. Kan man inte gå igenom u21-generationerna (födda 84-85, 86-87, 88-89, 90-91 och ev. 92-93) systematiskt och ta upp vilka fantasista-talanger som kommit fram och om de kan avskrivas som potentiella storspelare. Giovinco? Beppe Rossi? Är Borell beredd att återuppliva sin Forestieri-hype?

  Svara
 14. Daniel Hamilton

  Balotelli kommer inte den närmaste tiden att kunna axla en avgörande roll i Italien. Hans självbild, psyke och förmåga att hamna i ”svåra” situationer kommer alltid att göra att det finns en negativ aura runt honom.
  Vissa spelare är alltid en chansning att ha i en trupp. Balotelli är en typisk spelare som spelar för sig själv, inte för laget, ett litet ”barn” som tycker att allt ska kretsa kring honom.
  Hans entourage kommer dessutom att stjälpa honom, inte hjälpa honom.

  På tal om liknelsen nedan så måste väl Galliani vara mer lik Onkel Fester än Abbiati…
  Taddei är för mig Sergeant Elias i Plutonen a k a Willem Dafoe.

  Svara
 15. Hossein N.

  Giovinco och Beppe Rossi är ju båda ett antal år äldre än Balotelli. Hade de varit en ny Del Piero osv, hade vi nog sett det redan. De är duktiga spelare som fortfarande kan nå stora höjder, men kommer inte att bli sådär legendariska.

  Så Felicetti hade nog rätt om Balotellis talang. Men väldigt fel om att man borde stänga av honom i ett år (!). Upprörande, rentav.

  Svara
 16. OdysseusToro

  Inte fulländad som De Jongs på Xabi Alonso ser ut som om han ångrar sig/går in 50%. Inte ute efter att skada men ute efter rubriker.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   dnns,

   Håller med. Potentiellt mål varje gång skott avlossas mot Doni. Älska Julio Sérgio!

   Och smoking man? Il nostro amico con lo cigaro?

   ZengaBoy,

   Man vill ju se elva lejon och inte elva dagar. Undici leoni, ok?

   OdysseusToro a k a OdysseusMagnaGraecia,

   Du menar Keevin Pancetta?

   vickevireboy,

   Benvenuto! Välkommen! Dock, jag och ett YT-klipp med Glenn och Torbjörn? Hur gick det till?

   Du blåvit eller är du ute efter Glenns italienska sejour och därmed det där laget som lo Spagnolo och OdysseusToro a k a OdysseusMagnaGreacia håller så kärt? Om du är blåvit så kanske den sistnämnde påminner dig om när Saravakos först fick frispark och sedan smekte in densamma där på Ullevi.

   När jag tänker på blåvitt tänker jag på Terry Neills Arsenal och först avrättning på Highbury och sedan skuggboxning i Göteborg. Jag tänker också på Inter och den där Trap-upplagan som var så skön med Altobelli längst fram.

   mathiaskrusell och Hossein N.,

   Felicetti är klok, men har kanske inte alltid rätt. Han är ju romanista … Vi fortsätter diskussionen om Balotelli på torsdag, ok? Signor Hamilton har en bestämd åsikt som får gå upp på Cafetteria del Corso …

   Vad gäller ett års avstängning på Balotelli så är jag helt övertygad att jag protesterade där och då.

   Forestieri-hype måste alltid finnas. Tråkigt bara att den behöver återupplivas. Men, så går det när man är i händerna på en agent som inte alltid vill just ditt utan sitt stalls bästa …

   /Borell

   Svara
 17. oscar.s.

  Borrellecce: Andrea Bertolacci, parliamone! Bra mot Juve, men det verkar inte lossna trots det. Vad är dina intryck?

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   oscar.s.,

   Ottimo! Bertolacci svänger nåt så in i helvete.

   Här och nu minns jag ett telefonsamtal med OdysseusToro a k a OdysseusMagnaGraecia där och då inför Lecces första hemmamatch för säsongen. Jag var nere på klacken, såg flera träningar i rad och hade Serie B i färskt minne. Jag pratade med el greco om Bertolacci och att denne verkligen borde få speltid. Jag säger inte att Lecce borde ha startat med Bertolacci i varje match, men jag säger att han borde ha startat fler än han har gjort. Vad vet jag, blott intet …

   Min invändning mot De Cagnuson kommer alltid handla om oförmåga att sätta en startelva och oförmåga att ge laget en tydligare identitet. Och, såklart, det faktum att il materano en gång var l’uomo GEA. Men, det bryr ni ju er inte längre om däruppe i Rom.

   Appropå ditt Roma så tror jag att Lecces keeper Rosati är på väg till huvudstaden. Jag får i alla fall sådana signaler. Han är ju trots allt från Tivoli och längtar hem.

   /Borell

   Svara
 18. oscar.s.

  Vi, som sliter ner vår F5 knapp i hopp om att se nyheter om Baldini och Roma? Klart att vi bryr oss om GEA. Fortfarande.

  Kul med Bertolacci. Känns som det är viktigare att han visat att han kan spela så bra i stora matcher, än att hålla något slags jämn lägstanivå. Ett år till i Lecce, eller? Som alltid med Roma känns det inte som den bästa lösningen, han hade kunnat få mer speltid någon annanstans.

  Svara
 19. dnns

  apropå målvakter och Roma.. det snackas rätt mycket om Buffon till Roma.. för mig känns det helt omöjligt,
  men skulle givetvis välkomna det.. skulle slippa svära över Fox, och dessutom kanske Totti skulle känna sig mindre ensam på Trigoria!?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>