Il Calcio al Corso #60 – Roma all’americana e Totti spacca il CaC

Serie A-snack på Caffetteria del Corso med analys av politiken, spelet och ryktena som är il calcio.

Medverkar gör Kristian Borell Thomas Wilbacher, Daniel Hamilton och Odysseus Toro Zacharopoulos.
Du kan prenumerera på Il Calcio al Corso via RSS.

Titta till Caffetteria del Corsos hemsida.

Se programmet här:

DEL 1:

DEL 2:

DEL 3:

DEL 4:

DEL 5:

18 reaktion på “Il Calcio al Corso #60 – Roma all’americana e Totti spacca il CaC

 1. ArDente

  Jag minns när jag bodde i Milano i några år kring millennieskiftet och Milanfansen alltid applåderade Totti på San Siro (däremot inte lika poppis i Interlägret).

  Svara
 2. Hossein N.

  Helt rätt om kopplingen mellan Toro och Peking. Har själv sagt det här i flera år. Industriorter med storhetstid kring mitten av 1900-talet, en liten återkomst till toppen i början av 90-talet, därefter svårigheter att hänga med den moderna fotbollen, och lider extra mycket av att ha en stolt historia.

  Svara
 3. dnns

  Wilbacher, kan du ge mig några exempel på spelare som du anser att Prandelli styrt upp?

  Totti är störst, jag tror han slår Nordahl tillslut!

  Svara
 4. david_

  Bra sagt om Totti, Wilbacher. Och det säger jag inte bara för att jag är romanista, utan helt enkelt för att det stämmer det du säger. Tyvärr lär vi knappast få se några bandiere i framtiden. I alla fall inte toppspelare som skulle kunna gå in i vilket lag som helst (som Totti hade kunnat när han stod på toppen av sin karriär), men som ändå väljer att stanna i en och samma klubb. Bara att njuta som sagt, om man värdesätter RIKTIG fotboll.

  Ska bli intressant med Primavera-finalen på onsdag…

  Svara
 5. Hossein N.

  Nåja, låt oss inte glömma att Totti hade haft andra förutsättningar framför sig om det gällt att välja mellan storlagen och typ Piacenza eller Empoli.

  Svara
 6. david_

  Hossein/

  Självklart. Men gapet mellan Roma och klubbar som t.ex. Milan och Real Madrid är ändå stort. Hade han gått till några av de klubbarna hade han vunnit mycket mer, och chansen att till exempel vinna personliga utmärkelser som t.ex. Guldbollen hade varit mycket större. Detta eftersom vissa verkar se på fotboll som tennis ibland. Vinner du inget så är du inte tillräckligt bra, även om dina lagkamrater under flera år har hetat Filippo Dal Moro och Cesar Gomez, och inte Zinedine Zidane. Sen har givetvis Roma varit riktigt bra under flera år när Totti varit med, och borde ha vunnit åtminstone ligan en gång till. Men anledningen till att man lyckades slarva bort scudetton 01/02 skyller jag på Capello, även om det är en annan diskussion.

  Matt Le Tissier var en stor bandiera, om man tänker på killar som spelat i riktigt små klubbar under hela sin karriär.

  Svara
 7. tobbebox

  Skön debatt om Roma!!

  Nu står det ju klart att Ibra bara missar Inter, mkt dåligt tycker jag även om jag är Milanista

  Svara
 8. ZengaBoy

  Det fanns givetvis inte en chans att Ibra skulle bli spelklar till derbyt. Alla skulle gå i taket och tala om ett nytt Calciopoli där Silvio styr och ställer och tar bort avstängningar på sina viktigaste spelare lagom till en extremt avgörande seriefinal. Det skulle se alldeles för illa ut.

  Intressant att både Chivu och Ranocchia har tvingats lämna sina respektiva landslagssamlingar med ”skador”. Givetvis vill inte Inter se sina två bästa tillgängliga mittbackar skadade inför derbyt.

  Apropå spel bakom kulisserna.

  Svara
 9. Hossein N.

  David, jepp, han hade haft större möjligheter om han lämnat Roma några år efter scudetton. Inga problem för mig att han får hjältestatus för det, poängterar bara att det trots allt finns en skillnad mellan det han gjort och det som han hade ställts inför i ett ännu värre läge.

  Svara
 10. Daniel Hamilton

  Totti engagerar och upprör. Jämför med en annan bandiere, Del Piero, som inte alls upprör lika mycket.
  Det som är intressant är annars att båda dessa är anfallare, en position, där man inte alls brukar kunna hålla så pass länge som dessa båda herrar.

  Svara
 11. OdysseusToro

  Förutom Morfeo och Gila så är väl Mutu det klarast lysande exemplet på problematiska lirare Pranda styrt upp. Sedan kan man argumentera i att han väljer sina strider (vilket jag mycket väl tror att han gör): Bojinov, Osvaldo, Kuzmanovic åkte ju från Firenze utan att ha fått chansen att blomstra ut i sin enorma potential. Corvino kanske hade ett och annat att säga till om i, i alla fall gällande Bojo, enligt Bojo själv. De andra två känns som Prandas val. Lite småtråkiga beslut som de att släppa Maggio

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>