Nocerina enligt Borell

Ja, jag vet att Wilbacher redan har skrivit om Nocerina. Jag vill också.

Det var oerhört intressant att se Gaetano Auteris mannar defilera hem serien efter att ha lett densamma sedan i slutet av oktober. 3-4-3 gör att jag tänker två saker.

För det första hur långt Mister Auteri och diesse Pastore ta detta 3-4-3 utan att det tar stopp. 3-4-3 är ju ett system som är erkänt svårt att få att fungera.

För det andra om Nocerina kan bli ett nytt Catania, som ju också krigade sig uppåt i serien med 3-4-3. Pasquale Marino tog sig till Serie A med just det systemet, men väl där tvingades han att av sin klubbdirektör (Lo Monaco) att ändra. Blir äventyret i Serie B Auteris motsvarighet till Marinos Serie A eller kan han göra en Gasperini, vars 3-4-3 ju firade triumfer i både Serie B och A.

Vi välkomnar diesse Pastore till il calcio che conta, d v s Serie B och A. Säsongen 10/11 var den gamle mittförsvararens första som sportchef och som vi vet gör en säsong inte en sportchef. Men, den kan berätta om vad som komma skall.

Mister Auteris karriär är intressant, inte bara för att han är siracusano som legendariske domaren Concetto Lo Bello och klubbdirektören Giacomo Randazzo. Auteri var centertanken som var spelarlöftet som lämnade Siracusa för Fascettis Varese, snoddes av Genoa framför näsan på Fiorentina och Lazio, knäskadades och tvingades till spel längre ner i seriesystemet (Monza, Palermo, Licata och Leonzio) innan han lade skorna på hyllan och började sin tränarkarriär som målvaktstränare (sic!) i Atletico Catania.

Som Mister har Auteri hållit sig i Sud. Och han har levererat. Stora framgångar med Igea Virtus från Barcellona Pozzo di Gotto (sic! och så skönt att både skriva och säga …), sedan hoppa på i farten på större piazzorna Avellino (01/02) och Crotone (02/03), mellanlanda säsongen ut i Martina (03/04) och hoppa in hemma i Siracusa (04/05) innan presidente Barba tog honom till Gallipoli (05-07).

Seger i C2 och Coppa Italia Serie C (05/06) blev till en lugn seglats innehållande både spark och återkomst (06/07) i C1 säsongen därpå. Sedan hem till Siracusa igen (08/09) och serieledning med 14 poäng när Mister Auteri sade upp sig, för att sedan falla med Catanzaro i play off mot Cisco Roma (09/10) och nu alltså jogga hem Serie C1 med Nocerina.

Massimiliano Marsili, en gammal favorit från Coppa Carnevale i Viareggio, studsar upp. Det har gått sådär sedan pappa De Rossis gamla mittfältsmotor lämnade huvudstaden, men nu har karriären tagit fart igen efter besvikelser i Modena och Cosenza. Vem som äger honom? Sean Sogliano, vår vän i Varese, gjorde gemensam sak med nämnde Pastore när Marsili stod utan kontrakt förra sommaren.

Mister Auteri, diesse Pastore och regista Marsili. Det ser intressant ut när Nocerina tar sig an det som blir klubbens tredje säsong i näst högsta serien. Och som grädde på moset härstammar inte bara en viss procuratore vid namn Mino Raiola från Nocera Inferiore, utan också Mario Cuomo. Ni vet, den gamle NY-guvernören som hade så god chans att bli USA:s president 1988 och 1992. Cuomos fantastiska keynote speach från det demokratiska konventet 1984 handlade om the shining city on the hill och the story of two cities.

Cuomos belackare tycker att han inte kom till skott. Raiolas belackare tycker att det handlar om lite väl mycket skott från mästeragentens sida. Om dryga 25 år kommer invånarna i Nocera Inferiore att se på och tala om Nocerinas Serie B-säsong som en historisk händelse.

Frågan är om den berättelsen kommer att handla om vad som kunde blivit eller vad som faktiskt hände. Kommer diesse Pastore och presidente Citarelli att vara bestämda eller kommer de att tvivla. Cuomo eller Raiola? Det är frågan …

/Borell

2 reaktion på “Nocerina enligt Borell

  1. Hackeberga

    Borells kunskap och kompetens verkar gränslösa även när det gäller smålag. Själv hoppas jag att man kommer att komma ihåg denna säsong som starten, början för något viktigt.

    Svara
  2. oscar.s.

    Borells kunskap är verkligen imponerande ja. Kan vi rådfråga den för att få veta lite mer om Di Francesco i Pescara? Finns de som är väldigt imponerade av det han gör, själv vet jag ingenting. Vad säger serie B experterna?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>