Palermitansk historieskrivning

Det skrivs historia.

Inte för att Palermo tvålade till Napoli, utan i intervjuerna post partita.

Det brukar heta att det är vinnaren som gör det och det är inte utan att man funderar på vem det är som är vinnare där i Palermo.

Det började (i alla fall för den här gången) med att presidente Zamparini efter oavgjort i cupen mot Milan, konstaterade att Mister Delio Rossi stannar en säsong till och att det inte är aktuellt att sälja Javier Pastore.

Mister Rossi och Pastore följde upp efter ligasegern mot Napoli:

Jag stannar om Delio Rossi stannar. Om det inte blir så, då för jag se.

Palermos säsong har blivit just det man kunde vänta sig, fortsatte Mister Rossi. Laget är ungt och det krävs tålamod. Mister Rossi resonerar ungefär på det sätt som vi gjorde här.

Pastore, en spelare, som ställer krav och Rossi, en tränare, som berättar för sin president hur det skall ses på saker och ting. Det skall bli intressant att se hur presidente Zamparini går vidare. Sportchefs- och tränarfrågan i hans Palermo fortsätter att vara bland det mest intressanta just nu i il calcio.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>