Sogliano tog själv bilen

Färdigspelat.

U19-turneringen i Bellinzona, en CaC-favorit, är över för den här gången. Boca Juniors vann finalen mot Team Ticino.

Alla var där. TMW räknade in dem inför turneringen, men rapporterade inte hur det hela slutade. För det är inte viktigt vem som vinner. Det som är viktigt är att hitta morgondagens stjärnor och de kan lika väl spela i laget som inte vinner.

Luca Cattani (Palermo), Giovanni Rosiognoli och Giuseppe Antonaccio (Juventus), Leonardo Mantovani (Napoli), Paolo Tremolada och Massimiliano Notari (Milan), Alfredo Piazza (Parma) Giampiero Ceccarelli och Davor Jozic (Cesena), Moreno Ferrario (Novara), Fabio Grossi (Triestina), Luigi Ronca (Bari) och Sean Sogliano (Varese). Ni som läser bloggen noggrant har stött på merparten av namnen tidigare.

Klubbarna skickade alltså sina vassaste scouter. Alla utom Varese. Klubbdirektör Sean Sogliano tog själv bilen de sex milen från Varese till Bellinzona. Den kortaste beslutsvägen finns alltså där hos de rödvita …

Det har upptäckts spelar i Bellinzona tidigare. Det var alltså här som Pantaleo Corvino föll som en fura för den där argentinaren som låg några meter framför egna backlinjen.

Årets upplaga var den 71:a av turneringen, som startade 1941 och som under de första fem år bara hade schweiziska deltagare – Bellinzona, Young Boys, Lucerna, Young Fellows, Maria Hilf och Lugano. 1946 släpptes utländska lag in och Inter vann direkt.

Och ja, det var i Bellinzona som Corvino föll som en fura för den där argentinaren som låg några meter framför egen backlinje.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>