L’abbondanza palermitana fa lavorare Sogliano, Sean

Överflöd.

Överflöd är nästan aldrig positivt och när det är det får vi istället höra om ”överflödets förbannelse”. Säsongens Palermo handlar om just det. Om att ha för mycket av olika saker, samtidigt som man i mångt och mycket har klart bättre saker än vad de flesta motståndare har.

Det är övningen som gäller för Sean Sogliano, ny sportchefen där nere på ön. Palermo kontrollerar inte mindre än 61 spelare och den siffran måste, såklart, ner.

Palermos trupp spänner från Fabrizio Miccoli och hans 1 300 000 euro/säsong till Moris Carozzieri och hans 50 000 euro/säsong. Den innehåller också en del spelare med hyfsat höga löner (primavera och ex primavera) som klubben görna gör sig av med:

- Igor Budan, 900 000
- Rubinho, 700 000
- Raggi, 600 000
- Guana, 400 000
- Lanzafame, 400 000
- Succi, 400 000

Flera spelare skall och kommer att användas i olika affärer. T ex Gianni Munari (Lecce), som via buste hamnade hos Palermo istället för Lecce. Här finns också storlöftet Pajtim Kasami, relativt ny i procuratore supreme Mino Raiolas stall, och två av de slovener (Andjelkovic och Kurtic) som Palermo köpte på sig under säsongen som gick.

Det blir intressant att se hur Sogliano Jr. tar sig an uppgiften. Att banta och vässa är det som gäller. Det finns ett försvar att bygga upp, en Fabrizio Miccoli att hantera, en Javier ”El Flaco” Pastore att hantera och det gäller att se till att spelarna har de agenter man vill arbeta med. Sean skall visa att han är en sportchef som vet 1) vad man skall göra med sin gamla lagkamrat från Perugia, 2) när, var och hur man säljer och ersätter en supertalang, samtidigt som han 3) håller superagenten Raiola på precis rätt avstånd.

Bara någon timme bort går en annan Jr. samma match. Bigon vs Raiola och Sogliano vs Raiola är två matcher som är med och avgör den större matchen Palermo vs Napoli. Che vinca il migliore!

/Borell

En reaktion på “L’abbondanza palermitana fa lavorare Sogliano, Sean

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>