Vem fan är Mino Raiola? Och cover up i Italien (PPM) och Sverige (Mary Poppins).

Statement.

För de som tror att det bara är Mino Raiola som gäller när det kommer till procuratori i il calcio är morgonens lista en skön påminnelse. Det är Michele Criscitiello, chefredaktör på TMW och programledare på Sportitalia, som har listat.

Criscitiello är duktig. Mycket duktig. Han är ung och retar den äldre generationen, både journalister, klubbdirektörer och agenter. Det är viktigt att ha vissa saker klart för sig när man läser Criscitiello. Han är från Avellino och har varit underbarn i den staden, med allt vad det innebär.

Ciriaco De Mita.

DC, de under flera årtionden dominerande kristdemokraterna.

Luciano Moggi.

Criscitiello påstår att Tullio Tinti och inte Raiola som är procuratore nummer ett. Tintis stora grej den här mercaton har ni här. Men, Tinti handlar inte bara om enstaka spelare av hög kvalitet. Det finns kvantitet också. Och ännu mer kvalitet och kvantitet om man räknar in agenterna som jobbar med Tinti som capo. Davide Torchia är en. Tiberio Cavalleri en annan.

Min Tinti-favorit? Marco Zamboni såklart! Han var arbetaren i fotbollsfabriken som togs av nämnde Moggi från Chievo Verona till Juventus, såldes vidare till ett Moggi-kontrollerat Napoli, plockades av Pantaleo Corvino till Lecce, hamnade i Pierpaolo Marinos Udinese och valde Doriano Tosis nyuppflyttade Modena innan Rino Foschi tog honom till Giambattista Pastorellos Hellas Verona. Sedan ännu ett Moggi-kontrollerat Napoli innan ett Moggi-influerat Reggina, Sampdoria och lite Serie B och C i La Spezia, Crotone och SPAL.

Tillbaka till Criscitiello. Han är inte den ende unge journalisten från Avellino som gjort karriär. Pierpaolo Marino är även han från Avellino och har varit underbarn i den staden, med allt vad det innebär.

Ciriaco De Mita.

DC, de under flera årtionden dominerande kristdemokraterna.

Luciano Moggi.

Marino fick leta nytt jobb ett bra tag efter att ha blivit körd på porten i Napoli och visade upp sig både som krönikör på TMW och pundit på Controcampo. Det finns lite YT-klipp kvar från Mediaset-programmet, men TMW har rensat det som Marino skrev under vinjetten ”Editoriale”. En cover up lika god som de som finns i svensk fotboll. Ni minns väl dåvarande AIK-VD:n Charlie Granfelt, vars eskapader under nicket Mary Poppins så lämpligt togs bort

Jag gillar inte när saker tas bort. Det är fegt. Man skall stå för vad man tyckt, även om man i ett senare skede inte tycker att det är optimalt.

Skalan är fallande. Granfelts forumlägg var tusentals och Marinos krönikor var inte ens hundra. Men, det finns de som lägger det på en ännu lägre nivå. Rosa är en gångbar färg i il calcio och både tidning och färg har fått efterföljare. För inte så många veckor sedan valde en efterföljare här hemma att avpublicera sitt avslöjande när det visade sig att man hade fel. Vad det handlade om? Den där avstängningen av procuratore Raiolas adept Ibrahimovic …

Cover up där nere, javisst! Men, här uppe? Vi håller ju inte på med sånt …

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>