Il Papa alla moda

Il Papa alla moda.

OK, då var man så långt efter att man är efter påven. Han gör nämligen det som är alla moda, det som ligger i tiden. Fd kardinal Ratzinger twittrar.

En annan Papa är inte lika mycket alla moda. Giuseppe Papadopulo, han som krattar kastanjer ur eld. Han twittrar inte och arbetar inte heller. Vi minns hans absurda inhopp i säsongens Torino, ett elvadagars-inhopp som drog ett gigantiskt löjets skimmer över Torino och bara gav Il Papa respekt.

Det senaste som skrevs om Papadopulo var när målvakten Bassi berättade att Il Papa såg till att allt det negativa försvann.

Nu riskerar han Cagni-döden. Ni kommer ihåg? Luigi Cagni var tränaren bakom il miracolo Piacenza, valde sedan Hellas Verona och åkte ur Serie A, hoppade på i farten i Genoa, berg-och-dal-banade i Salernitana, gick till Sampdoria, återvände till Piacenza, testade Catanzaro, gick tokrätt i Empoli, petades, återvände och floppade i Parma.

Luigi Cagni är en utmärkt tränare. Jag hade gärna sett honom i Lecce. Och tro inte annat än att det var väldigt nära att bli så. Sonen och jag var på ”De Canios sista träning” inför Lecces bortamöte med Lazio. Förlust och det hade varit Cagni som hade tagit giallorossi i mål i säsongens Serie A.

Det blev seger. Lecce vann med 2-1 och Fabrizio Lorieri, Cagnis andretränare och numera målvaktstränare i Lecce, fick vänta ytterligare på sin gamla chef.

Cagni är en utmärkt tränare. Visst, gammal och bortglömd precis som de där tränarna Lecces nye sportchef Carlo Osti valde att lyfta innan han istället satsade på den orutinerade Eusebio Di Francesco.

Ni ville inte vara med och spekulera kring Montella. Vad säger ni om Lecces mister Di Francesco? Jag säger sparken innan han får äta panettone. Då är det dags för det gamla svarta. Bort med det nya och in med det gamla.

Cagni och Papadopulo. Tränare kommer inte bättre än så. Påven kan twittra hur mycket han vill.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>