Il Calcio al Corso #77 – Inget bord alls, calciopoli igen, freden, en fred till, Pozzo Day och det finns inget Italien.

Serie A-snack på Caffetteria del Corso med analys av politiken, spelet och ryktena som är il calcio.

Medverkar gör Kristian Borell, Thomas Wilbacher och Daniel Hamilton.

Du kan prenumerera på Il Calcio al Corso via RSS.

Titta även till Caffetteria del Corsos hemsida. Det är där det händer.

Il Calcio al Corso #77 del 1 from Eurosport on Vimeo.

Il Calcio al Corso #77 del 2 from Eurosport on Vimeo.

Il Calcio al Corso #77 del 3 from Eurosport on Vimeo.

Il Calcio al Corso #77 del 4 from Eurosport on Vimeo.

Il Calcio al Corso #77 del 5 from Eurosport on Vimeo.

Il Calcio al Corso #77 del 6 from Eurosport on Vimeo.

13 reaktion på “Il Calcio al Corso #77 – Inget bord alls, calciopoli igen, freden, en fred till, Pozzo Day och det finns inget Italien.

 1. PazzaPazzo

  Jag tror inte det handlar om att Inter var med i hela Calciopoli, för det var alla klubbar. Utan vad jag förstår så handlar det om vart och hur långt man gick och Juventus som vi alla vet överskred gränsen och bröt mot lagen. Därför har väl de blivit straffade för att de överskred den gränsen. För inte kan FICG och den italienska domstolen döma alla lag i Serie A. Därför lade domstolen en gräns på vad som icke ansågs vara rätt eller vad som sågs vara olagligt.

  Även fast Italien inte är väldens renaste land och inte är det mest korruption fria landet måste vi har något slags förtroende för den beslutande makten.

  Även om borell antyder det så får vi inte glömma att faktiska är Juventus som begått ett stort brott och det största brottet. Att de skall anklaga Inter och på så sätt försöka ‘minska’ sin skuld och skyldighet mot brottet tycker jag är lika fel isåfall.

  Jag säger att Inter är oskyldiga till någon form av Calciopoli brott på grund av att domstolen behandlat de bevis som är väsentliga för att döma de som begått brott. Och där fanns Inter inte med. Sedan att de skall ha varit så stort förhastade förhandlingar tror jag ej på. Visst kan de finnas band med röster kvar som kan visa sig vara viktiga men eftersom domstolen ej valt att tag fram de igen och det inte finns någon sant som pekar på inter och skulle kunna användas mot de i rättssalen är Inter oskyldiga.

  Calciopoli kommer det att fortsätta pratas om, men så länge som det inte finns någon eller några riktiga bevis på hur inter deltagit i Calciopoli på ett olagligt sätt kommer Inter vara oskyldigt precis som alla interisti framhäver.

  Svara
 2. SirSmokealot

  Hamilton: Calciopoli kan inte glömmas och läggas bakom sig, ska vi säga samma sak om Andra världskriget? Glömma att det hänt? Denna enorma fars där Inter går ut och sopar hem stor vinsten vill nu inte erkänna och stå upp för vad som hänt. Inter har varit en lika ful fisk som Moggi och c/o. Men Moratti var inte smart nog att överlista mästaren, (objektiva ögon).

  Jag har ingen lojalitet mot någon klubb i il calcio, men jag tycker din arrogans och Inters beteende är lika uselt som Juventus var innan, av med titeln ge Juventus deras titel tillbaka som Vieira Nedved Del Piero Zlatan förtjänar! För ni ska då inte ha den! Alla era titlar är blodiga, det får ni leva med, ser dom som lika smutsiga som ”eran” 06 titeln. Wilbachers Viola förtjänar upprättelse liksom alla andra.. Moggi har fått sitt straff, hans händer kommer rentvås i den nuvarande rättegången i Neapel. Fegt av Hamilton.

  Svara
 3. SirSmokealot

  PS Kommentaren gjord efter del 2 min 7, det som sägs därefter kan jag inte rätta till just nu. Blodet kokar över när Hamilton står och små ler och vill som helst ”glömma” allt.

  Svara
 4. Hossein N.

  Det viktigaste med Viola är inte Aquilani, utan att man har tagit bort guldränderna från dräkten. Välkomna tillbaka till stilens värld.

  Svara
 5. PazzaPazzo

  Så nu jämför man domarskandaler med folkmord, ja det är ju rätt sätt att jämföra.

  Vem har frågat efter din lojalitet emot någon klubb i il Calcio när du anser att Moggi har rentvåtts efter ha förändrat en hel världsbild på den italienska fotbollen. Du menar att mannen som stängts av på livstid för att ha smutsat ner fotbollen genom domarskandaler är rentvådd på grund av att han erkänner sitt brott.

  Och du påstår även att Inter alla titlar är blodiga och smutsiga som titeln vi fick för att uefa krävde en trefaldig liga placering ifrån det italienska fotbollsförbundet.

  Inget kommer glömmas bort eller gömmas, calciopoli kommer alltid finnas där. Calciopoli verkligheten kommer alltid finns där, verkligheten där Moggi överskred alla gränser inom fusk i fotbollen. Och även om han kommer tillbaka imorgon eller om 50 år, är han boven, den skyldige, alla bevis pekar på och förövaren som hela calciopoli kretsar runt.

  det kommer aldrig glömmas…

  Svara
 6. ArDente

  Ett bloss? Känns som om någon redan rökt på tillräckligt…att det finns en lika ful fisk än Moggi (eller ens i närheten) finns inte på kartan

  Svara
 7. gustaf s

  Ceravolo gjorde ju ett helt OK jobb som DS i Livorno. Lite underligt kanske att han inte jobbat sedan dess, är ändå ett par säsonger sedan nu.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   gustaf s,
   Ceravolo är l’uomo di Moggi. Han jobbar när ”il nostro amico con il cigaro” vill och tar ett steg tillbaka när toscanon slocknat.

   /Borell

   Svara
 8. La Brujita Verón (Adam)

  Gulddetaljerna på Violas tröjor var som sagt vidriga, åter med adidaströjorna från början av 2000-talet – vackert värre!

  Glöm inte Lorik Cana i Lazio grabbar.

  Tummen upp för inlevelsen vilket alltid ger ett bra Il Calcio al Corso!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>