Foscarini är smöret, salvian och pancettan

Jag strejkar.

Artikel 7 gör att jag för första gången i min karriär som tippare av il calcio slår av på takten i arbetet med säsongsguiden och väntar in det som händer ända in på mållinjen. När jag skrev säsongsguider i Goal (månadsmagasinet, ni vet) var det pressläggning en månad innan transferfönstret stängde. Jag lärde mig leva med och älskade det upplägget. Det krävde helt enkelt mer.

Jag hade tänkt mig en riktigt skön start på säsongen. Jag hade tänkt att få se curva nord vifta med flaggorna och lyfta fram Atalanta, precis som på bilden. Artikel 7 gör att det inte blir något av det där Atalanta jag är så nyfiken på, men jag lovar att åka ner så fort jag bara kan för att titta till Maxi Moralez och hans dödliga fötter. Och hur kul är det inte att han spelat i Velez med deras ”V” på tröjan, det ”V” som i Atalanta tillhör ärkerivalen Brescia.

Jag hade tänkt följa upp klubbdirektör Marinos nya Atalanta med Varese mot Crotone två dagar senare, men logistiken är inte min vän. Den sena matchen och det tidiga flyget gör matrimonio svårt. Och i Sverige väntar historisk Euro Talk-mercato-övning.

Vi ändrar lite. Gör det som krävs av de diessi jag älskar att följa och ändrar min calendario. Atalanta vs Cesena out, Modena vs Nocerina in. Varese vs Crotone out, Albinoleffe vs Grosseto in. Jag blir alltså utan två tydliga 4-4-2-övningar och njuter istället av Nocerina och deras återkomst i näst högsta serien och up and coming klubbdirektörer i Albinoleffe och Grosseto. Nocerinas 3-4-3 och de båda klubbdirektörsväxthusen Albinoleffe och Grosseto. Jag älskar det.

Samtidigt som jag skriver detta faller Roma hemma mot Slovan Bratislava. Det blir 1-1 och Roma är out. Jag är inte förvånad och det är inte heller min bekantskapskrets i Italien. Det handlar inte om att Luis Enrique markerar mot Totti på klubbdirektörerna Baldinis och Sabatinis begäran. Det handlar om att ”El Matador” inte är fungerar i il calcio. Roma är inte publicerat ännu i säsongsguiden, men jag kan lätta lite på förlåten. Ingen CL och inte något Europa alls. Säsongens Roma skall vara glada för en placering på övre tabellhalvan. 7-9, där har ni mitt tips.

Da Franco och deras casonsei är däremot publicerade sedan länge. Franco och jag brukar prata. Vi brukar prata om att hans casonsei är bäst i Bergamo och sedan går vi över till il calcio – Ceravolos fantastiska mål mot Juventus, Atalantas ägarfamiljer Bortolotti, Ruggeri och Percassi, och så den obligatoriska hyllningen av Claudio Foscarini. Franco får det att låta som att den gamle Atalanta-mittfältaren har en kvalitet som tränare som gör honom lika oumbärlig som smöret, salvian och pancettan är för Bergamos underbara casonsei.

/Borell

4 reaktion på “Foscarini är smöret, salvian och pancettan

 1. Il Bagna

  När CaC skriver hem om Maxi redan innan säsongen så vet man att allt är i sin ordning. Han är fin, den lille.

  Ugolotti tillbaka i Toscana. Imponerade inte i Coppan. Intressant val av Betgodi i Modena, fin sommar där.

  Svara
  1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

   Il Bagna,
   När läsarna skriver hem om att vi skriver hem om Maxi redan innan säsongen så vet man att allt är i sin ordning. Il Bagna, när syns vi där på Curva Nord?

   /Borell

   Svara
 2. jonathanpetrone

  Arets fiaskovarvning kommer nar sasongen summeras vara Bojan. Det kande iaf direkt nar han ryktades till Roma, han ar inte sa bra utan bara rejalt overskattad eftersom han ar en Barcelona-produkt.Med det sagt hade han sakert inte gjort bort sig i ett lag som Mallorca t.ex.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>