Manchester som Manchester

De skickar ett mejl från Italien till redaktionen, med citat från Wesley Sneijder.

- Jag kände att min övergång var nära, jag trodde att det skulle gå i lås. Vi hade haft flera samtal och situationen var att Inter var tvungen att sälja någon, antingen mig eller Eto’o, och därför fanns det här intresset.

Detta ska Sneijder ha sagt till holländska ”AD”. Klubben han talar om är alltså Manchester United. Vilket får mig att tänka på Gazzetta dello Sports etta den 6 augusti, där det slogs fast att Sneijder skulle till Manchester City.

En av artikelförfattarna var en reporter med ett allmänt känt gott förhållande till Sneijder, och det gjordes inga hänvisningar till var uppgifterna kom ifrån, det slogs bara fast:  Sneijder är klar för City för 36 miljoner. Någon vecka senare kom en artikel som förklarade att spelaren hade trott att det var klart, och blivit väldigt överraskad när det förnekades av alla parter.

Manchester United brukade ju kallas för ”Manchester” i Italien innan Roberto Mancini gick till Manchester City, men hur mycket kan man blanda ihop två klubbar? Är det alltså så att Gazzetta dello Sport har missförstått Sneijder och han egentligen var på väg till Manchester United när GdS skrev City? Eller har han pratat med två olika Manchester? Verkar inte så troligt. Jag förutsätter väl att han själv visste vilket Manchester det var han snackade med.

/Malena

3 reaktion på “Manchester som Manchester

 1. Don Mascarpone

  Det är inte lätt att hålla reda på klubbarna i England, fråga Robinho.

  Kan det inte vara så att man hittade på detta för att störa Inters uppladdning i Beijing? Som hämnd för Morattis negativa ord om Gazzettan möjligtvis.

  Svara
 2. danteSv

  en publicerad text i bloggen på en vecka… å då har ändå det blivit krig i roma, mercaton har stängt och legosoldaterna vill äntligen spela boll. nåt på gång text-wise…?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>