Bra fötter och kalabresiska rötter

MANCIANO. Giuseppe Bozzo är överallt! Först Mauro Zárate från Lazio till Inter när transferfönstret höll på att slå igen och utsedd av TMW till främst bland de italienska agenterna efter att ha lagt just Inter till de Juventus och Milan han redan gjort affärer med. Sedan consulente när Claudio Ranieri gick från expert i RAI till tränarsysslan i Inter.

Bozzos filosofi är att ha få, men speciella spelare. ”Giocatore con piedi buoni”, som han stolt berättar i den här intervjun från några år tillbaka.

Tommaso Tatti (Cosenza) blev hans första spelare. Inte så konstigt med tanke på att Bozzo själv är cosentino och började sin verksamhet nere i Kalabrien. Sedan följde flera yngre spelare på väg uppåt. Antonio Cassano, Simone Perrotta och Francesco Modesto.

Perrotta och Modesto har sina rötter i Kalabrien och Cassano i Bari. Tre bra fötter blev ännu fler bra fötter, ofta med rötterna i Kalabrien (eller i alla fall il Sud). Alessandro Rosina från Belvedere Marittimo, Raffaele Palladino från Mugnano di Napoli, Fabio Quagliarella från Castellammare di Stabia och Nicola Belmonte från Cosenza.

Om nye Lazio-keepern Federico Marchetti är undantaget som bekräftar Sud-regel, är mister Ranieri en fortsättning på övningen i Bozzos nya hemstad Rom. Han gjorde sin entré när Cassano valde Roma istället för Juventus och har sedan dess plockat på sig spelare som David Pizarro och Leandro Greco.

I ovan nämnda intervju nämner Bozzo de presidenter som betytt något extra för honom. Franco Sensi (Roma) och Lillo Foti (Reggina). Men, även Lugi Campedelli (Chievo Verona) och Matarrese (Bari).

I nästa intervju har Bozzo kanske lagt Massimo Moratti till namnen ovan, men det är inte alls säkert. Il cosentino Bozzo har fått rykte om sig som en problemlösare av rang och presidenterna han hjälpt ur kniviga situationer blir bara fler och återfinns numera över hela landet.

Det blir intressant att se hur Bozzo kommer att hantera en situation där fler och fler söker hans hjälp, samtidigt som ursprungsfilosofin handlar om få klienter som får mycket hjälp. Bra fötter och kalabresiska rötter har tagit honom till toppen. Nu skall samma fötter och rötter hålla honom kvar där. Buon lavoro!

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>