Conte – ena eller klyva?

Jag var på plats i Bergamo när Antonio Conte under ett regn av gatustenar från Atalantas Ultras tvingades lämna Atalanta en kall vintereftermiddag i januari 2010. Hans Atalanta hade precis förlorat mot ett för dagen halvbra Napoli. Stämningen var hätsk och president Ruggeri jr hade egentligen inget val. Hans Atalanta hade underpresterat i ligan och spelarna talade öppet om ett spogliatoio diviso. I ett pressat läge var mister Conte inte rätt man att ena ett delat omklädningsrum.

Ruggeri hade inte heller något val när Percassi kliver in och tar över klubben. Percassi, son av Bergamo och Atalanta. Giocatore, imprenditore, dirigente e presidente. Conte son av Mezzogiorno fick alltså gå från Atalanta. En lyckad revansch i Toscana och Siena, och en Antonio Conte som hyllades för sitt offensiva tankesätt och sin förmåga att nu: unire il spogliatoio. Ena omklädningsrummet. I framgång en enare, i motgång en klyvare. Un spaccatore.

Framgång i Toscana ledde till panchina i Lombardia och Juventus. Ett Juventus som inför säsongen inte bara behövde ena ett omklädningsrum utan en hel förening. Conte tillsammans med Juventus Stadium, enandets ansikte utåt.
För att ena måste man först dela, klyva och rensa. En entusiastisk Zigler fick offras. En av förra säsongens få behållningar i Juventus, Quagliarella ignorerad. En av supportrarna dyrkad Krasic har en tuff relation med sin nya mister. En hård ledarstil från mister Conte.

Facit hittills för Mister Conte:

Juventus Parma 4-1
Siena Juventus 0-1
Juventus Bologna 1-1
Catania Juventus 1-1
Juventus Milan 2-0
Chievo Juventus 0-0
Juventus Genoa 2-2

Vilket innebär en tredjeplats i ett för stunden anomalt Serie A. En tredjeplats, Milan-matchen undantagen, utan mersmak. Speciellt då Juventus är helt utan inkräktande Europaspel. Nu väntar betydligt tuffare motstånd för Conte och hans gamla dam. I ordning: Fiorentina, Inter, Napoli, Palermo och Lazio.
Fem matcher med potential att både ena och knäcka Contes omklädningsrum. Fem matcher som kommer visa detta nya Juventus sanna ansikte.

//Abizzo – figlio d’arte

2 reaktion på “Conte – ena eller klyva?

  1. wilbacher

    Mycket väl sammanfattat nuläge. Intressant. Mycket kommer att hända under kommande 5 matcher och mångas rätta ansikte kommer att visas.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>