Det stormar i Bacoli (NA)

Serie D:
Bacoli Sibilla Flegrea 0–2 Salerno Calcio (0–3)

Bacoli är en liten kommun strax norr om Neapel som i huvudsak (nästan) får ekonomin att gå runt genom att ta ut monstruösa parkeringsavgifter av bilburna, badsuga, Neapelbor.

Det lokala fotbollslaget Bacoli Sibilla Flegrea har enligt historieredogörelsen på deras officiella hemsida lagt sitt hopp att nå Serie C2 på ”un ripescaggio” – att bli uppfiskade, varje år sedan säsongen 06/07 utan att än lyckas. Clamoroso är deras egna ord.

Det kanske inte direkt var dukat för fest när Bacoli Sibilla Flegrea skulle ta emot Salerno Calcio i ett ”derby campano” på Stadio Tony Chiovato. Men intresset för denna Serie D match var trots allt större än vad det brukar vara. Ett intresse som beslutande instanser i sportsliga säkerhetsfrågor satte totalt stopp för då man beslutade att matchen skulle spelas helt utan publik.

Domare Lacagnina från Caltanisetta i hjärtat av Sicilien, fick äran att döma detta derby. Och det skulle visa sig att den långväga Sicilianaren skulle hamna i stort fokus efter matchen.

Salerno lyckades på Tony Chiovatos konstgräs ta ledningen efter trettio minuter genom Biancolino. I samma veva som Biancolino gör mål får även Manzo i Bacoli sitt andra tveksamma gula kort och blir utvisad. Lagkamrat Rainone kommer till undsättning men får kvickt följa med sin vän ner i omklädningsrummet då domare Lacagnina ej uppskattat hans vilda protesterande.

I den tredje övertidsminuten av den första halvleken tilldöms Salerno en tveksam straff. Biancolino kapitaliserar och 0-2 är ett faktum. I samma stund som bollen når i nät blåser ó siciliano Lacagnina av den första halvleken. Hela Bacolis bänk med vice president Luigi Lucci i spetsen stormar in på planen mot Lacagnina. Ett tilltag som Lucci idag fick betala för då en avstängning från alla matcher till och med den 30:e januari utdelades. Bacoli fick även dem böter på 1000 € då någon oidentifierad person, sparkat in dörren till domarnas omklädningsrum i halvtid.

När lagen trots allt tumult kommer in på planen inför den andra halvleken har tränare i Bacoli, Vincenzo Carannante, vars lag är reducerat till nio man och ligger under med två mål – gjort alla tre byten.

I den första minuten av andra halvlek går Poziello i Bacoli sönder. Efter ytterligare två minuter är det Marauccis tur. När matchuret står på 51 minuter lämnar också Bacolis Conte planen, infortunato – i dubbel bemärkelse. Domare Lacagnina har inget annat val än att avbryta matchen då Bacoli utan möjlighet till ytterligare byten är reducerade till sex speldugliga män.

Protesterna efter matchen mot domare Lacagnina var inte nådiga. För Bacoli Sibilla Flegreas president Stefania Filomena Borredon var det droppen som fick il calcio-bägaren att rinna över. Direkt efter matchen lämnar hon in sig uppsägning. Hon hade nu, slutligen, fått nog av uteblivna ripescaggi, usla domare, stängda matcher och Serie D.

Biancolino fick inte njuta full ut av sin doppietta då Salerno tilldelades en 3-0 seger i efterhand.

Domare Lacagnina från Caltanisetta hade efter matchen en lång väg hem till melonfälten och den bördiga marken på sitt Sicilien – och förmodligen en än längre väg till att få döma i Serie A.

// Abizzo – preoccupato

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>