Det stormar i Kroton (Magna Graecia)

Raffaele Vrenna och hans familj har åstadkommit mycket i Magna Graecia.

Man har gjort det i fotbollen med det Crotone familjen kontrollerar sedan 1994 och i näringslivet med sin aktivitet i sophämtnings- och återvinningsbranschen. Igår stod det klart att Vrenna hade åstadkommit så mycket att det var dags för någon att handla.

Tre män med basebollträ attackerade Vrenna när denne var på väg in på en av familjens anläggningar, fick honom ur bilen och gick till verket. Idag får vi veta att det slutade med ett armbrott som håller Raffaele borta i 30 dagar.

Det är synd att säga att Vrenna har valt två lätta branscher. Fotboll och återvinning. Det blir inte mycket svårare än så.

För lite drygt fem år sedan var fotbolls-Vrenna på tapeten i en undersökning som också involverade Giuseppe Sculli (nu i Lazio), barnbarn till ‘Ndranghetans storboss Giuseppe ”u tiradrittu” Morabito. Kontakten Sculli-Vrenna är intressant av många olika anledningar. Låt oss hålla oss till de språkliga. Det pratas ”capocolli som lämnat Messina med destination Bari och Crotone” och om att Raffaele ”vill äta ensam.”

Det är ingen vild gissning att det är det där ”äta ensam” som fem år senare utlöser basebolleriet. Ät ensam och det tar förr eller senare stopp.

/Borell

ps. Sportchef i Crotone? Beppe Ursino har suttit där i 100 år och var alltså den som samarbetade med Luciano Moggis Juventus med en strid ström av spelare och tränare som följd. Gasperini, någon? ds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>