Mittbacksskada, historierevisionisters bajonett på och Zambrotta

Det är ingen hemlighet att jag är mer intresserad av det som händer utanför planen än det som händer på densamma. Utanför ger ju innanför. Jag tänker ändå kommentera en innanför-planen-grej, men bli inte alls förvånad om det tar mig någon annanstans.

Det görs stor grej av att Thiago Silva missar båda matcherna mot Barcelona. Kommer ingen ihåg att ett reservbacklinje-Milan besegrat ett favorittippat Barcelona förut? Och inte bara besegrat, utan krossat. Asfalterat. Kanske är det den moderna fotbollens dans kring guldkalven som gör att inte mer uppmärksamhet ges åt att varken Franco Baresi eller Alessandro Costacurta fanns med när Fabio Capellos manskap tog sig an Johan Cruyffs pojkar en vårdag i Aten.

In med veteranen Filippo Galli och ungtuppen Christian Panucci, Paolo Maldini från vänsterkanten in i mitten och så var den backlinjen stängd. Det är bara ett exempel ur en fotbollshistoria som är fylld av exempel på hur spelare som inte är ordinarie gjorts sin grej. Men, den moderna fotbollen orkar inte. Det som är bäst just nu är bäst någonsin och det som hände igår är facit. Då gäller det att hålla emot. Då gäller det att inte gå offside igen och igen och igen. Då gäller det att hålla fortet när historierevisionisterna gör bajonett på.

Mitt Lecce-perspektiv gör att jag funderar extra mycket på den vänsterkant där Djamel Mesbah skulle kunna spela. Han har varit ”min” under flera säsonger och nu funderar jag på vad som hänt om han hade fått gå mot Lionel Messi. I ett Milan-perspektiv är det ett problem att det inte spelar någon roll vem av säsongens vänsterbackar man hade ställt upp med. Taiwo, Antonini eller Mesbah mot Messi spelar ingen roll.

Den forthållning som är Milans vänsterkant har länge förbryllat en hel fotbollsvärld. De som post Maldini lyckats bäst out west Milano har varit temporära lösningar och inte de som klubben sagt vara de som skulle abonnera på platsen år ut och år in. Säsongens vänsterbacksbesättning hos de röd-svarta är bara ännu ett bevis på Milans vänsterbacksförbannelse.

Mister Allegri, hur kan Milan inte spela Gianluca Zambrotta ikväll?

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>