Piermario Morosini är död

LECCE. Piermario Morosini är död.

Morosini visade tidigt framfötterna och firade triumfer i det Atalanta han var fotbollssskolad i. Resan gick från en plantskola till en annan. Från Atalanta till Udinese och sedan vidare.

För andra gången på bara några veckor slog döden till i Pescara. Först Pescaras målvaktstränare Francesco Mancini och nu Morosini. Två hjärtinfarkter i alldeles för tidig ålder. Det finns inga bilder på Mancinis dödskamp ensam i hemmet, men Morosinis dödskamp på Stadio Adriatico var direktsänd och chockar Italien och den italienska fotbollen.

Hans försök att om och om igen resa sig skär som en kniv genom il calcio. Direktsändningen från dagens serie B slutar som den brukar med seriens slogan: ”Det här är min livsluft. Det här är min dröm. Det här är mitt hem.” Piermario Morosini har lämnat det hemmet för ett annat. Han blev 25 år.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>