Välsignade

Äventyret Euro 2012 har börjat och äntligen får vi de första bilderna på ett samlat Italien (nåja, några saknas fortfarande) ledda av Commissario Tecnico Cesare Prandelli i tuta, den träningsoverall han saknat gränslöst under året. Den som betyder allt för honom.

Allt började igår i Coverciano, ett stenkast från Kurt och Marianne Hamrin´s bostad, med att Fiorentina´s och nu också landslagets kaplan Massimiliano Gabbricci välsignade truppen. Gabbricci, eller förlåt Don Massimiliano, som är nära vän med Prandelli och flera spelare är förutom ansvarig för själavården i organisationen även en god fotbollskännare med erfarenheter från Curva Fiesole och som dirigente i Cattolica Virtus. En gång gick han i protest mot en blasfemisk domare, som gång på gång kränkte det heliga, in på planen och vägrade sedan lämna den. En personaggio av stora mått denne Don Massimiliano, som avslutade sin första stage på Coverciano med att ge komplimanger till Chiellini för Scudetton men samtidigt med att vara supertydlig med sin antijuventinismo.

Italien ska ta form och 32 man ska bli 23. Skadehot och lagformationer analyseras, jämförelser med tidigare azzurri-upplagor tar fart och Panini-albumet får nya ansikten dagligen. Il CaC i nygammal konstellation är med er under resan. Partiamo!

//Wilbacher – benedetto

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>