Coast to coast

Först Sydamerika till Europa. Sedan norr till syd. Och nu coast to coast när han både stormar och mildrar stormen i den grekiska delen av den italienska stöveln.

Denilson Gabionetta och hans Crotone kontrollerade och agerade okontrollerbar storm när det Cittadella som tillhör han-som-är-smöret-salvian-och-pancettan besökte söderort. Det slutade 3-1 till Crotone. Och det slutade med magi från Gabionetta.


Gabionetta. Coast to coast.

Denilson Gabionetta, den gamle CaC-favoriten, kommer alltid att vara en enmans-storm och på tapeten. Det finns få kantspringare/offensiva mittfältare av hans kaliber i il calcio, men man måste också fundera på om det är så att han är som allra bäst när han representerar en piazza som är lite mindre. Typ Albinoleffe. Typ Pisa. Typ Crotone.

Halvåret i Torino gick inget vidare. Det spelade ingen roll att han hade sin sportchefs och sin tränare förtroende. Sportchef Gianluca Petrachi var den, som tillsammans med parhästen och bästa vännen Sean Sogliano (då i Varese), fiskade upp honom i Hortolândia efter lite parabol-TV-tittning och såg till att han hamnade hos Sogliano Jr. i Varese. Tränare Giampiero Ventura var den som lät brassen sniffa på Serie A i sitt 4-2-4 under Pisas magiska 2007/08.

Det blev ingen fortsättning i Torino. Il Nord blev till il Sud när skicklige diesse Beppe Ursino såg till att Gabionetta återvände till Crotone. Sex mål på 26 ligamatcher var inte riktigt lika bra som de nio målen på 31 ligamatcher 2009/10, men ett tydligt bevis på Gabionettas unika förmåga. Sedan blev det inget av med varken Serie A-nykomlingen Pescara eller Juve Stabia i B och 2012/13 är det Crotone som gäller.

Gabionetta fortsätter sin forma stratosferica. Och heter man Denilson Gabionetta och är man i stratosfärisk form, är gol mostruoso och gol coast to coast inte något konstigt. Det spelar inte heller någon roll om man går till höger eller till vänster på det där offensiva mittfältet. Magikern Gabionetta finns där med sin vilja och förmåga att utmana, sin fart och sin målfarlighet.

Il magico Gabionetta c’è. Coast to coast …

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>