Scende in campo Montezemolo, Luca

Km d’Amore, prateriet frizzante om den vackraste fotbollen, hade knappt hunnit packa ihop efter diskussionen om makten i morgondagens Italien innan Luca Montezemolo kastade handsken.

Vi är många som har väntat länge på den här dagen. Montezemolo har cirklat och cirklat kring den italienska politiken, men aldrig brytt sig om att ta sig ända in. Han har haft erbjudanden både från höger och vänster, men Montezemolo har alltid sidsteppat. På senare år har han kanaliserat sitt politiska intresse via egna think tanken, en sade parti i vardande, Italia Futura. Fram tills nu.

Montezemolo, som talar ut i CRS-ägda Corrriere della Sera, vill se en fortsättning på det sätt att styra Italien som teknokratregeringen Monti står för. Han vill se en stark tredje kraft istället för polariseringen vänster-höger.

Montezemolo kommenterar också den minst sagt irriterade situation som råder mellan bäste vännen Diego Della Valle och FIAT-familjen Agnelli. Han är tydlig i ord vilken sida han väljer. ”Jag har alltid kännt mig stolt över att vara del av ett lag. När familjen ber mig att ta ansvar, drar jag mig inte tillbaka”. Och det är såklart Agnelli och inte Della Valle som är familjen.

En sak är säker. Det går inte att vara säker på någonting.

/Borell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>