pulga

Esonerato – dopo giornata n.21

Listan över de tränare i Serie A som är närmast att få sparken. Varje vecka kommer en toppfemlista à la CaC.

La lista Esonerato:

1. Pulga/Lopez, Cagliari (Ny)
2. Davide Ballardini, Genoa (Ny)
3. Giuseppe Iachini, Siena (Ny)
4. Stefano Colantuono, Atalanta (Ny)
5. Gianpiero Gasperini, Palermo (Ny)

Förra veckans placering på listan ses inom parantes.

Kommentar:

Duon Pulga/Lopez lever farligt, allra farligast där i Cellino-land. Ficcadenti fick lämna ett Cagliari i botten av tabellen och Pulga/Lopez har bara klättrat marginellt i tabellen. Spelarmaterialet för högre positioner finns där. Cellinos tålamod finns, om än i väldigt små mängder. En tvåenighet som kan ryka precis när som helst.

Luigi Delneri tog över efter De Canio i Preziosi’s Genoa som då låg på en niondeplats. Inte tillräckligt bra för Preziosi. Under Delneri rasade man till nedflyttningsplats. In kommer Ballardini och hänger skört redan från första dagen. Ribban är satt. Niondeplatsen var ju inte bra nog. Det enda som håller Ballardini borta från förstaplatsen denna vecka – trots att han är supernytillsatt – är Preziosi’s uppenbarelse av självkritik. I Gazzetta dello Sport uttalade han sig efter förlusten mot Cagliari: ” Jag har insett att jag har en stor del i att det går dåligt just nu”. Det var så dags.

Giuseppe Iachini har gjort varken bu eller bä i Siena efter att han tog över efter Cosmi. Spelmässigt kanske det ser aningen bättre ut, men tabelläget är detsamma. När slutstriden närmar sig och de resterande omgångarna blir färre och färre och grintan blir viktigare och viktigare, då sitter President Mezzaroma med Cosmi på lönelistan. Luktar ritorno Serse.

Stefano Colantuono är skrällen på veckans ”Esonerato-lista”. Omtyckt av sportchef Pierpaolo Marino och president Percassi. Omtyckt av piazzan och omtyckt av spelarna. Men resultaten uteblir allt för ofta. Redan tio förluster. Ett par till så spelar det ingen roll hur omtyckt man är – sportchef Marinos tålamod till trots.

Gianpiero Gasperini tar den sista och femte platsen. Zamparini må ha tyglats något sedan Lo Monaco kom in och tog över en stor del av rattandet och spelarmaterialet har inte varit till Gasperinis favör – något som gjort att han fått sitta så länge som han gjort. Nu har Lo Monaco spetsat den Palermitanska truppen. Nu har Gasperini inga ursäkter att luta sig tillbaka mot. Zamparini lurar trots allt alltid i ”Esonerato-vassen”.

Lediga tränare denna säsong:
Mario Beretta, Luigi Cagni, Alberto Malesani, Emiliano Mondonico, Walter Novellino, Giuseppe Papadopulo, Edoardo Reja, Luigi Simoni.

Lediga tränare nästa säsong:
Serse Cosmi, Luigi De Canio, Luigi Delneri, Ciro Ferrara, Massimo Ficcadenti, Pasquale Marino, Fulvio Pea, Carlo Sabatini, Giuseppe Sannino, Giovanni Stroppa, Attilio Tesser.

/Abizzo

4 reaktion på “Esonerato – dopo giornata n.21

    1. ilcalcioalcorso Inläggsförfattare

      Självklart har du rätt. Preziosi har gjort mig så frustrerad att jag inte ens kan tänka klart i vissa lägen. Med det sagt och med Preziosi’s trackrecord så hänger Ballardini löst från första minuten. Pazzesco. /Abizzo

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>