gasp

Esonerato – dopo giornata n.23

Listan över de tränare i Serie A som är närmast att få sparken. Varje vecka kommer en toppfemlista à la CaC.

La lista Esonerato:

1. Gianpiero Gasperini, Palermo (4)

2. Cristiano Bergodi, Pescara (1)

3. Andrea Stramaccioni, Inter (Ny)

4. Pulga/Lopez, Cagliari (2)

5. Aurelio Andreazzoli, Roma (Ny)

Förra veckans placering på listan ses inom parantes.

Kommentar:

Gasperini drog det kortaste strået i den direkta Esonerato-duellen mot Colantuono och hans Atalanta. Palermo är i fritt fall och Gasperini verkar oförmögen att leda sin trupp av spelare. Zamparini är kritisk. Lo Monaco är både kritisk och självkritisk. Och för Gasperini som befinner sig i korselden mellan dessa två herrar – så är äventyret nere på Sicilien snart över. Lurar i vassen gör bland annat Alberto Malesani.

Det pågår tunga protester i Pescara. Supportrar som tar snacket med Bergodi och spelarna nere i omklädningsrummet efter ännu en förlust. Ännu en gång blir det en direkt avgörande match gällande toppen av veckans Esonerato-lista då Pescara gästar Palermo på La Favorita. Bara en av Gasperini och Bergodi kommer ha jobbet kvar kl 17:00, söndag eftermiddag.

Andrea Stramaccioni har sakta men säkert jobbat Inter neråt i tabellen och sig själv upp på Esonerato-listan. Ett Inter som helt saknar spelidé och kontinuitet. Moratti skämtade om scudetton efter januarimercaton. Ett skämt visserligen. Men för Stramaccioni börjar det bli allvar. En plump mot Chievo hemma på San Siro kan mycket väl vara slutet för Stramaccionis tid i Inter.

Duo Pulga/Lopez jobbar sig sakta ner för Esonerato-listan.  Cagliari övertygade mot ett Roma i upplösning. Vår kära duo har skaffat sig en buffert som bör tåla ett mindre bra resultat hemma mot Milan i kommande omgång. Men inte mycket mer.

Och så försvann Zeman. Nummer fem på förra veckans lista var alltså platsen där spekulation blev allvar. Boemen ersätts av ”in house” Andreazzoli som har hur mycket erfarenhet av Roma som helst. Det sägs att han har spelartruppen på sin sida. Samtidigt så är han en nödlösning och trots de djupa banden till föreningen så har han varken mycket tid på sig eller en stabil grund att stå på. Dessutom vill många lägga vantarna på hans jobb

 

Lediga tränare denna säsong:

Mario Beretta, Luigi Cagni, Alberto Malesani, Emiliano Mondonico, Walter Novellino, Giuseppe Papadopulo, Edoardo Reja, Luigi Simoni.

Lediga tränare nästa säsong:

Serse Cosmi, Luigi De Canio, Luigi Delneri, Ciro Ferrara, Massimo Ficcadenti, Pasquale Marino, Fulvio Pea, Carlo Sabatini, Giuseppe Sannino, Giovanni Stroppa, Attilio Tesser.

/Abizzo – ritornato

2 reaktion på “Esonerato – dopo giornata n.23

  1. Emil

    Kan man inte träna mer än ett lag per säsong, och det är därför Cosmi, Ferarra, Sannino och grabbarna inte är lediga förrän nästa säsong?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>