En reaktion på “Km d’Amore #12 – Dopopartita: Varese-Pro Vercelli

 1. Jacob Åman-Dahlin

  Vackert med Varese, Torino och Pro Vercelli. Alltid härligt med gå tillbaka i historien, även om är ung. Man ska komma ihåg och uppskatta historien. Världsklass snack.

  MEN, Borell vet att du inte gillar Pato. Ni överdriver spelförståelsen, visst spelförståelse är väldigt centralt. Man kan ju inte se alla behöver det. Alla trodde förstås att Pato skulle bli större och nå högre upp. Nu nådde han inte sin potenial. Dock har bidragit med väldigt mycket till Milan, med sin snabbhet och målfarlighet. Det verkar som något som alla glömmer att när Pato får ett läge sätter han ofta det. Han är den spelare i Milan som har bäst målsnitt som spelare under 23 år. Jag tycker att man kan se Pato som målspruta som Inzaghi fast med mer snabbhet, hyffsat huvudspel (har väldigt bra tajming).

  Visst nu måste Pato hålla sig skadefri och komma i form. Men man ska tänka på han har varit borta länge och det tar tid att komma i matchform. Sedan måste självklart Pato ändå skärpa sig utanför planen och se sig som mästare. För det är han långt från. Jag håller med om att han inte var någon vidare spelförståelse och ofta håller bollen alltför länge. Men är det enda måttet som ska räknas? Alla fotbollsspelare kan inte ha samma egenskaper. Dessutom så har Pato ständigt visat sådan kärlek till klubben och är dessutom egenprodukt vilket också försvårar en försäljning. Problemet är snarare att Milan inte har någon Trequartista, då kan kritik snarare riktas åt Boateng som sällan släpper bollen och för det mesta skjuter bort den. Boateng är ju inte värdig en Trequartista, fungerar ju som innermittfältare på tremittfältet som löpstark och aggresiv pressande spelare.

  Men något nyförv till Trequartista får nog knappast se, varken i jannuari eller nästa sommar.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>