I wonder if I’ll see another highway

Jag satt på SJ:s grådaskiga Uppsalapendel när jag hörde det.

”It’s alright, it’s alright, it’s alright, no one got it all”

Det var Regina Spektor som sjöng. Minuten senare sjöng Nico,

”Please don’t confront me with my failures. I have not forgotten them”.

Det var bra ord. Dem sjöngs i mina öron. Och jag undrade om inte Andy Schleck skulle behövt dem mer.

Den franske politikern Pierre Yves Le-Borgn’ stod i hissen på ett flygplatshotell i München när en berusad Andy Schleck klev in. End of story? Nej. Le Borgn’ gick sedan upp på sitt rum och delade med sig av upplevelsen.

”Sen incheckning här på hotellet i München. En överförfriskad kille tar sig med problem in i hissen och misslyckas sedan med att trycka på våningsknappen. Personen var en stor cyklist och kom nyligen tvåa i två raka Tour de France. Deprimerande.”

Anonymiteten var redan illa dold och i kommentarsfältet avslöjade han sedan vem denna cyklist var.

”Det var Andy Schleck. Han bar en jacka från det gamla Leopard-Trek-stallet och kunde inte stå rakt. Det var en sorglig situation. Bara dagen innan hade han brutit ett lopp i Italien”.

Le Borgn’s handlande går att ifrågasätta. Men den här incidenten gör helt klart att situationen kring personen Andy Schleck blir allt mer intressant.

Efter att tillsammans med sin bror Fränk ha varit en frisk fläkt på Tour de France 2008 och 2009, och sedan kommit tvåa i sammandraget 2010 och 2011, så har allt rasat för 27-årige Andy.

Brorsan är dopningsavstängd. 2012 avslutades utan ett enda resultat. Och nu 2013 – full i en hiss med en fransk politiker efter att ha brutit Tirreno-Adriatico.

En fylla kan också bara vara en fylla. Man ska passa sig för att måla Armstrong på väggen. Men Andy Schleck behöver all stöttning han kan få. Förhoppningsvis har han bra folk runt sig.

Om inte Andy, lyssna då på de duktiga sångerskorna. Där finner du mer tröst än du kan ana.

/Bernövall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>