Mourinho pulveriserar Obama

TREVISO. En toscano i skuggan på baksidan av Omobono Tenni-stadion i tiramisuns hemstad. Spaghetti con sarde e pomodori, alldeles lagom mycket prosecco, polpette di manzo, tiramisu, såklart, och en kaffe och en amaro på Osteria Arman och den där stadion döpt efter motorcyklisten som dog 1948 ger perspektiv.

Rugby och volleyboll javisst, men för fem år sedan var det Serie A-fotboll som gällde i Treviso. Lite turligt (Genoa flyttades ned på grund av den där väskan med pengar till Venezias klubbledning). Det blev bara tre segrar i Serie A, men dock. Nu hasar sig Treviso fram i regionalserien.

Fotbollens andra sida ser vi i kväll. Inter vs Bayern München. Miljardpublik framför tv:n, världsstjärnor på planen, ett medieuppbåd snäppet värre än ett toppmöte Obama-Putin och idel ädel fotbolls- och sponsoradel bredvid Platini på läktaren. Och, bokstavligen, miljarder på spel.

Jose Mourinho pulveriserar Obama och Putin när det gäller medieskicklighet. Mannen från Setubal äger scenen och får all världens media att skriva och berätta just det han vill. Han är mästerligt beräknat kallt krig och värmesökande missiler i alldeles typisk Mourinho-kombination. Portugisen sitter där och fyrar av missil efter missil och motståndare efter motståndare faller.

Har han tagit det för långt? Allt prat om flytten till Real Madrid har gjort att strålkastarljuset fokuseras på honom, men har Mourinho varit tillräckligt tydlig i omklädningsrummet? Real Madrid har förvandlats till den där missilen som skjutits iväg för att sänka motståndaren, men som nu istället jagar den som sköt. Real Madrid-snacket jagar Mourinho, som är säker på att kunna styra undan sin farkost precis innan missilen hinner upp.

I morgon är det Romeo Menti-stadion och Vicenza-Lecce i näst sista omgången i Serie B som gäller. Fotbollens andra ansikte. Fotboll i brygga mellan supereliten i Champions League och den där småtrevliga och småputtriga tillvaron gärdsgårdsserierna. Fotbollens skärseld.

/Borell

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>