Zlatans aduktorer, vaffanculo!

Milan borta mot Barcelona utan Zlatan Ibrahimovic och det går att argumentera för att italienarna inte har något att förlora. Fel. Det är ikväll som Massimiliano Allegris Milan skall visa att man tagit ett kliv framåt från förra säsongen.

Milan startade fjolårssäsongen sådär som lag och var länge var Zlatan-beroende. Väldigt mycket Zlatan-beroende. Sedan fixade Allegri till saker och ting och Milan avslutade med ett lag som verkade krylla av spelare som kunde avgöra matcher. Förutom mister Allegri själv då.

Cristian Abbiati var bättre än någonsin mellan stolparna, Thiago Silva var fantastisk i mittförsvaret, Mark van Bommel var suveränt grinig när han ersatte den skadade Andrea Pirlo f r o m januari och Kevin Prince Boatengs förmåga att komma till avslut var fantastisk rakt igenom säsongen.

Nu skall Allegri visa att hans Milan fortfarande har kvaliteterna ovan och gärna också att man blivit ännu bättre. Och vilket motstånd är bättre att visa det mot än Barcelona. Katalanerna flyger fram och skulle rent teoretiskt kunna rulla väldigt mycket boll runt ett Milan i försvarsställning. Inte minst om Milan var lika tunga och orörliga som man var för två-tre säsonger sedan. Nu är man mer än ett snäpp snabbare och skall vara väldigt nära Barcelona om man vill göra allvar av målsättningen att utmana om säsongens CL-titel.

Det har pratats mycket om Ibrahimovic och hans aduktorer inför match. Han vågar inte tror spanjorerna. Inte en chans att Ibra inte vågar. Han älskar helt enkelt att spela match, påstår italienarna lika säkert. Jag funderar på en annan grej. Aduktorerna och varför de spökar nu när Ibrahimovic sägs vara så oerhört fit och i bättre fysisk form än någonsin tidigare. Vi hör om hans fysiska superstatus samtidigt som det konstateras att han minsann väger in mot 100 kilo. Men, det är bara muskler och nästan inget fett alls och därför bara bra.

Tänk om det inte är så? Tänk om det blir för jobbigt för Ibrahimovic att väga 100 kilo? Han har själv varit inne på det. – Jag väger mycket och därför blir det jobbigt under slutet av matcherna, har han berättat. Inledningen av säsongen ser ut att ge 100-kilos-skeptikerna rätt. Ibrahimovic har sett tung ut både i landslaget och i Milan. Och tänk om det inte bara handlar om att se seg ut. Tänk om 100 vägda kilo inte alls är bra för hans ljumskar.

Det var inte så länge sedan just ljumskarna gav Ibra stora problem och det kändes som om de skulle plåga supersvensken under återstoden av karriären. Men, Inters specialträning tillsammans med MFF-Dahans gnuggande gjorde susen. Fram tills nu. Aduktorerna gör sig påminda och både Milan och Sverige håller andan. Ikväll skall Mister Allegri visa att hans Milan är större än klubbens svenska superstjärnas aduktorer. Jag är övertygad om att livornese Allegri klarar biffen.

Zlatans aduktorer, vaffanculo!

/Borell

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>