Det här är ingen julkalender!

Att fatta eller inte fatta. Så enkelt är det. Julkalender-gate med David Elm är ett utmärkt exempel.

Den framtwittrade historian om när, var och hur det julkalendras i Elfsborg var bra i sig. Men, det var ju bara början. Den synliga början. Historian har en självklar fortsättning som berättar vad det egentligen handlar om.

Hörde att någon på någon av Bonniers alla plattformar konstaterade att David Elm skulle ha dissat de ideellt arbetande i det idrottande Sverige och sedan nöjde sig och satte punkt där.

Elm må dissa dem som arbetar ideellt, men varför blev det så? Visst, det går att argumentera för att just den här Elm-brodern efter ett fotbollsliv tappat fotfästet och inte längre har markkontakt. Men, det tror jag inte. Jag är övertygad om att vår David, medvetet eller omedvetet, på detta sätt berättar att han vill bort från Elfsborg bara månader efter att han hämtats dit av klubbdirektör Stefan Andreasson.

Elms gamla klubb Kalmar FF var med och slogs redan när Elfsborg blev den David Elms val. Spelaren valde Elfsborg men Kalmar FF gav inte upp. Man krigade där och då, man krigade under säsongen och man krigar nu efter densamma. Elm-brodern hör och tror sig nu förstått att livet hade varit bättre därnere än vad det är däruppe. Bara han själv vet om han har rätt. Och vi? Vi vet att Elm vill vidare och funderar dessutom på vad det säger om Andreassons omvittnade få-hit-hemvändarna-förmåga. Först få dem att välja Elfsborg och sedan trivas. Julkalender-gate antyder, kanske, att något har hänt eller håller på att hända i Elfsborg.

Rätt frågeställning. Det självklara första steget. Sedan förmodligen fler steg. Det borde vara en självklarhet både för sportchefer och de som är satta att bevaka dem, deras klubbar och spelare. En julkalender är en julkalender är en julkalender? Jag ställer mig med Magritte och konstaterar: Det här är ingen julkalender!

/Borell

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>