Åsnor överallt

Eladio Paramés har gjort det igen. Eller inte. Och det som han gör det gör också den José Mourinho han är talesman för. Eller inte.

Mina källor säger att kontot verkligen tillhör Paramés, men det spelar egentligen ingen roll. Situationen som uppstått kommer att och är tänkt att utnyttjas av både fiender och tillskyndare till demontränaren från Setúbal.

Fiender finns det gott om. Inte minst i den klubbledning som inför säsongen fick se Jorge Valdano lämna efter att ha fått ge sig efter en mycket offentlig strid med Mourinho. Mourinho och Paramés vet att folk står i rad för att få sätta dolken i ryggen på portugisen och då blir frågan varför det twittras som det gör från det där kontot med den arga hunden.

Twitter med ett glas vinho do porto eller fino för mycket innanför västen? Nej. Det vore att förringa duons mästerliga förmåga att minutiöst planera och sedan genomföra sin kommunikation.

Twitter för att skapa en så ohållbar situation att klubbledningen sparkar honom och ser till att det inte blir Mou som betalar de där 20 miljonerna den som bryter kontraktet sägs behöva betala? Om han nu vill lämna Real Madrid, så varför inte?

Twitter för att sluta leden ytterligare och verkligen se till att den spelartrupp, som för första gången i Mous karriär inte verkar vara med honom fullt ut, är med honom? Ja. Det går inte att vinna kriget mot Barcelona om inte du har laget med dig.

Tillskyndarna gillar också det uppkomna läget. Mästaren körs på porten, trots att han gör precis det han skall och håller på att vinna den spanska ligatiteln och kanske också Champions League. Orättvist. Oändligt orättvist.

För eller emot Mourinho. Om det inte finns tillräckligt mycket av den varan ser Mourinho och Paramés till att skruva upp det hela. Förvånansvärt ofta gör man det genom att använda sig av ”åsna”. Paramés gör det genom att använda sig av ”åsna”.

Spontant kan jag komma ihåg tre åsne-incidenter. 2005 kallade Mourinho sin tränarkollega Jesualdo Ferreira för åsna i en krönika i Record Dez, 2010 kallade Paramés Napolis tränare Walter Mazzarri för åsna och 2012 kallar samme man Dani Alves för åsna. Krönika, telefonintervju och Twitter. Mourinho skrev såklart inte den där krönikan själv. Det är Paramés som är mannen med åsnorna. Kanske inte så mycket moderna fotbollen och 2012, men det funkar.

2012 är dock, precis som alla andra år på den här sidan millennieskiftet, ett år då personer med journalistbakgrund är tyngre än någonsin i den internationella fotbollen. Paramés (där Mourinho är), Marino (Atalanta), Pini Zahavi (i mångt och mycket där Abramovich är), Maurizio Micheli (Napoli) och Luca Cattani (Palermo) är bara toppen på isberget. Inga skomakare som bliver vid sin läst där inte. Bara en massa åsnor.

/Borell

ps. Personligen är jag övertygad om att Mourinho vill lämna Real Madrid. Han trodde inte att den helvita klubbledningen skulle vara så mycket vindflöjel som den är och han trodde inte att Real Madrid skulle väga så lätt fotbollspolitiskt som man nu gör. Real Madrids klubbledning är helt enkelt riktiga åsnor? Men, vad kallar man den som inte såg att åsnorna var just åsnor? ds.

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>