”Där nere” och ”där uppe”. Och ”där uppe” och ”där nere”.

Det drar ihop sig till final i Champions League. Själv har jag svårt att släppa det som händer ”där nere” för det som händer ”där uppe” och fortsätter att fokusera på efterbörden av säsongens Serie A och slutspurten i Serie B (Hellas Verona mot Varese bara minuter bort).

Helgen som gick ägnade jag mig åt att följa Lecces öden och äventyr. Det slutade i Serie B, i alla fall för nu, och jag var inte överraskad. Två dagar innan match hade nämligen beskedet om Fabrizio Maccoli och en skada kommit. Han skulle inte kunna göra de mål för Palermo som var en förutsättning för att hans älskade Lecce skulle klara sig kvar. Jag säger att Miccoli visste att Palermo skulle ge matchen till det Genoa som behövde hålla avståndet till Lecce, ville inte vara på planen när det hände och vips, så kom skadan som tog honom ur spel. ”Salentos Romario” gick upp mot något större och fick ge sig.

Vem har sagt att fotboll avgörs på planen? Jag följer den italienska fotbollen extra noga eftersom det där ”utanför planen” är så påtagligt och då kan jag ju inte sitta här och gnälla när ”utanför planen” går mig mot. Jag gillar det inte, men jag älskar det ändå.

”Där nere” tar oss, eller i alla fall mig, till ”där uppe”. Italiensk efterbörd och slutspurt tar oss till final i Champions League. Tjuv- och rackarspel ”där nere” tar oss till detsamma ”där uppe”. Chelsea, ett av den genomkorrumperade Putin-statens tillrättalagda skyltfönster, mot Bayern München, ett skyltfönster där delägaren Adidas vill vara allt annat än det ISL företagets grundare Horst Dassler försökte kontrollera all världens sport med.

Same same, but different. Det säljs och det krängs både ”där uppe” och ”där nere”. Så är det. E così.

/Borell

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>