DSC02022

Hamrén har inte en susning

Låt oss konstatera två saker. Det är inget fel på materialet och vi har en förbundskapten som inte har en susning om vad han håller på med.

0-4 i baken blev till 4-4 och något många väljer att bara kalla för bragd. Jag gillar att kalla saker och ting vid dess rätta namn och väljer istället ”spelarna räddade Hamrén – igen”. Vändningen till 4-4 på Olympiastadion är en bragd, men det är viktigt att konstatera att det handlar om en dubbelbragd. Vändning till 4-4 och det trots en förbundskapten som lämnar så mycket övrigt att önska.

Jag brukar hävda att ”allt man behöver veta” finns i ”I skuggan av Bronx”. Robert De Niros regidebut från 1993 är en lysande film med en ingående studie av ledarskap. Sonny är den naturlige ledaren som styr sitt kvarter med en säker kombination av karisma och street smartness. Han vet var han kommer från, han vet hur saker och ting hör ihop här och nu, och han vet vart han är på väg .

Hamrén vill vara som Sonny, men är ”ledaren” som om och om igen ”råkar” hamna i polemik och det oavsett var han befinner sig. Det spelar ingen roll om det är Olympiastadion i Berlin, presskonferens på väl SvFF-valt Scandic-hotell eller i kön till gatuköket i … Götene. Street smartness. Spelförståelse. Att kontrollera och ha koll på det du är satt att ha koll på. Vi har en förbundskapten som inte bara är känslomänniska, utan framförallt lynnig och oförutsägbar. Lynnighet och oförutsägbarhet är två giftiga ingredienser i ett ledarskap som vill vara länge. Ingen förstår detta bättre än spelarna och ingen förstår det bättre än Zlatan Ibrahimovic, som är den som bestämmer när det hela gått för långt.

Igår skrev jag att vi har en förbundskapten som är stor i orden och liten på Olympiastadion. Av raderna ovan förstår ni att jag inte tycker att det finns någon anledning att ändra på det omdömet. 0-4 och ett friläge från 0-5 med halvtimmen kvar att spela visar att du gjort något fundamentalt fel och det där ”fundamentalt fel” innebär per definition att du är nära på att tappa allt. Det är inte så att Hamrén inte bryr sig om vad som händer, han har inte en susning. Det mina vänner, är det farligaste ledarskapet av alla.

/Borell

Ursprungligen publicerad på eurosport.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>